Verstappen ietwat ontevreden

Max Verstappen had iets meer verwacht van de eerste twee trainingen voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Limburger zette vrijdag de twaalfde en dertiende tijd neer in zijn Toro Rosso. "Niet blij met deze posities, maar evenmin ongerust. Dit gebeurde me ook in Brazilië en daar was ik in de race uiteindelijk ook goed", liet hij weten via zijn team.

Het formule 1-seizoen sluit zondag af met de race in het Arabische emiraat. Verstappen kan terugkijken op een sensationeel debuutjaar, met twee vierde plaatsen als beste resultaat en alom lof over zijn gedurfde rijstijl. Hij bezet in de WK-stand de twaalfde plaats.

Verstappen gaf vrijdag in de eerste vrije training bijna twee seconden toe op snelste man Lewis Hamilton van Mercedes, maar was wel flink rapper dan Carlos Sainz, zijn Spaanse teamgenoot. In de tweede sessie was hij op het circuit van Yas Marina ruim 1,6 seconde langzamer dan de Duitser Nico Rosberg, die in zijn Mercedes de beste tijd klokte. Sainz was opnieuw minder snel.

Het kampioenschap in de Formule 1 is al beslist. Hamilton is sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten al in bezit van zijn derde wereldtitel. Hij vocht in de laatste twee races vergeefs om de overwinning, beide keren was Rosberg de betere. Uit de trainingen viel af te leiden dat de twee kemphanen van Mercedes normaal gesproken ook in de finale race om de overwinning gaan strijden.

Verstappen ietwat ontevreden
Verstappen ietwat ontevreden (Foto: ANP)