WK Rugby - Argentinië dompelt Ierland in rouw

Argentinië heeft voor de tweede keer in de historie de halve finales bereikt van het WK Rugby. In het Millennium Stadium in Cardiff waren de Pumas met 43-20 te sterk voor Ierland, dat voor de zesde keer bleef steken in de kwartfinales op het WK.

De Argentijnen kwamen furieus uit de startblokken, want na dertien minuten stond er al een 17-0 stand op het bord, na tries van Matías Moroni en Juan Imhoff en de conversies en penalty van Nicolas Sanchez. Pas daarna wist Ierland van zich af te bijten, al was daar wel een Argentijnse gele kaart voor nodig. De Ieren kwamen terug via een knappe try van Luke Fitzgerald, waarna het bij rust 20-10 stond.

Direct na rust leek het duel te gaan kantelen na een snelle try van Jordi Murphy, wat de Ieren op drie punten van de Pumas bracht. Een penalty van Ian Madigan had de Ieren langszijn kunnen brengen, maar zijn kick ging niet tussen de palen. De winnaar van de afgelopen twee versies van de Six Nations kwam daarna niet meer dichterbij en door twee benutte penalties van Sanchez werd de stand op 26-20 in Argentijns voordeel gebracht.

Tien minuten voor tijd was het verzet van de Ieren gebroken, nadat Joaquin Tuculet de derde Argentijnse try scoorde. Sanchez bracht het verschil op dertien door de conversie te benutten en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Argentinië kon zelfs nog een keer scoren via Imhoff. Sanchez bracht daarna zin score in dit duel nog op 23 punten door de conversie en daarna een penalty te scoren.

In de halve finale treft Argentinië de winnaar van het duel tussen Australië en Schotland. Bij winst van de Wallabies zal er voor het eerst in de historie geen Europees land bij de laatste vier zitten op het WK. Gisteren wisten namelijk Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland al respectievelijk Wales en Frankrijk te verslaan.