Verstappen haalt Sainz 'op eigen kracht' in

Max Verstappen was in zijn nopjes met zijn optreden in de Grand Prix van Japan. De jonge Limburger startte vanaf de zeventiende plek in Suzuka en eindigde als negende, goed voor twee punten in het wereldkampioenschap van de Formule 1. "Ik heb genoten. We hebben een mooie prestatie geleverd op een circuit waar inhalen niet eenvoudig is", zei de zeventienjarige coureur van Toro Rosso op Verstappen.nl.

Hij haalde tegen het eind van de race zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz in. Van een teamorder was geen sprake "Ik reed op zachtere banden, liep snel in en wilde vooruit blijven gaan. We hebben het elkaar niet moeilijk gemaakt, maar ik heb hem op eigen kracht ingehaald", zei Verstappen, die vorige week in de Grand Prix van Singapore een teambevel negeerde en Sainz niet liet passeren.

Verstappen ging halverwege de race moeiteloos buitenom bij oud-wereldkampioen Fernando Alonso, die weer veel snelheid tekort kwam in zijn McLaren. Maar de mooiste actie vond al vroeg in de race plaats, toen de Limburger vrijwel tegelijkertijd met Felipe Nasr (Sauber) de Brit Jenson Button (McLaren) passeerde. "Dat was super. Het deed me denken aan de inhaalactie van Michael Schumacher en Mika Häkkinen, die in 2000 op Spa-Francorchamps Ricardo Zonta tegelijk voorbijgingen", kende Verstappen zijn klassiekers.

Verstappen haalt Sainz 'op eigen kracht' in
Verstappen haalt Sainz 'op eigen kracht' in (Foto: ANP)