Verstappen stond in zijn recht

Toro Rosso-teambaas Franz Tost geeft Max Verstappen een groot gelijk dat hij zijn achtste plek niet wilde afstaan aan teamgenoot Carlos Sainz. Verstappen kreeg in de slotfase van de race te horen dat hij de Spanjaard voorbij moest laten zodat hij op nieuwere banden nog een poging kon doen om Perez in te halen. Dit verzoek werd door de Nederlander met een grote nee beantwoord.

Tost liet na de race weten dat hij terecht weigerde om Sainz voorbij te laten. "Carlos had de nieuwere banden, dus we dachten dat we van positie konden wisselen, maar Carlos was te traag, hij lag te ver achter. Max had gelijk, want hij zag dat Carlos het gat niet dichtte en niet voorbij kon komen aan [Sergio] Perez."

Gevraagd of het voorbij laten van zijn teamgenoot misschien nog extra plekken had kunnen opleveren, antwoordde Verstappen: "Ik had de hele race al een goede snelheid, reed weg van het middenveld en verkleinde het gat met de wagens voor ons. Er was geen reden om hem voorbij te laten. Andersom had hij het ook niet voor mij gedaan."

Verstappen slaagde er uiteindelijk niet in om Perez voorbij te gaan en eindigde dus op de plek waar hij gestart was, na bij de start niet te zijn weggekomen. Hij was ondanks de slechte start tevreden over de race. De reden waarom hij bij de start niet wegkwam wordt nog door het team onderzocht. De motor zou zijn afgeslagen, iets wat volgens Tost absoluut niet mag gebeuren.

Verstappen stond in zijn recht (Foto: Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Verstappen stond in zijn recht (Foto: Pro Shots/Zuma Sports Wire)