Ecclestone kiest bandenleverancier

Nu Michelin officieel een kandidaat is om Formule 1-bandenleverancier te worden, moeten zij en Pirelli Bernie Ecclestone ervan overtuigen de betere van de twee te zijn. Nadat de aanvragen officieel waren ingediend bij de FIA, hadden de twee leveranciers tot 17 juli de tijd om het hoofdorgaan van de Formule 1 te overtuigen dat hun voorstellen voldoen aan de technische en veiligheidseisen.

Pirelli heeft bevestigd dat zij door deze fase heen zijn en Michelin blijkt ook succesvol te zijn geweest. Het doorslaggevende oordeel moet nu van Ecclestone, houder van de commerciële rechten, komen. Het is aan hem om te beslissen welk bid commercieel het beste bij de sport past. Hij zal de komende weken vergaderen met Paul Hembery en Pascal Couasnon, de directeuren van Pirelli en Michelin, en zal in september bekend maken welke van de twee de deal krijgt.

Michelin heeft eerder al laten blijken dat zij graag 18-inch velgen willen invoeren, net zoals veel straatauto's hebben. Ook willen ze een band ontwikkelen die een grotere levensduur heeft, zodat de coureurs meer kunnen vechten zonder zich zorgen te moeten maken over de banden.

Ecclestone heeft echter in mei laten weten dat een terugkeer van Michelin in de F1, na zo lang weg te zijn geweest, niet goed kan uitpakken en dat ze een enorm harde band gaan maken die in januari gemonteerd kan worden en in december nog goed is, omdat ze niet in een positie willen komen waar ze onder kritiek komen te staan.