Dragon Age: Inquisition DLC niet voor last gen

Slecht nieuws voor gamers met Xbox 360 en PlayStation 3: Bioware brengt alleen nog DLC uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Je kunt wel met een toekomstig programmaatje je save game overzetten naar current gen.

Jaws of Hakkon

Programmeren voor last gen vol te blijven houden is toch te lastig gebleken. Je kunt Dragon Age: Inquisition gewoon blijven spelen op PlayStation 3 en Xbox 360, met alle DLC die tot nu toe is uitgebracht. Bioware werkt aan verhaal-DLC die te zwaar is voor de oude console-versies.

Om de gamers tegemoet te komen, is er de volgende oplossing. Je kunt als PlayStation 3-gamer een Playstation4 aanschaffen en het spel. Via een programmaatje (dat er nog niet is, maar ik vermoed dat Dragon Age Keep daarvoor wordt aangepast) kun je jouw save game overzetten naar je PlayStation 4. Ook je reeds aangeschafte DLC komt dan gratis mee. Hetzelfde geldt voor gamers die upgraden van een Xbox 360 naar een Xbox One.

Helaas is het dus niet mogelijk om van platform te wisselen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om console-gamers over te laten stappen naar pc.

Jaws of Hakkon dlcDe verhaal-DLC draait om degene die dit alles is begonnen en het onder ogen zien van een groot Kwaad voordat het te laat is. Hierbij een vriendelijk verzoek om geen spoilers te vermelden in de reacties.