Formule 1-coureurs blij met input fans

De Formule 1-coureurs, vertegenwoordigd in de GPDA, zijn blij met de grote hoeveelheid fans die hun stem laten horen. In samenwerking met Motorsport.com loopt er tot en met zondag een enquête over de toekomst van de Formule 1.

GPDA-voorzitter Alex Wurz: "Het aantal deelnemers aan het onderzoek is indrukwekkend en de coureurs zijn blij dat de fans hun stem willen laten horen. Het mag met recht een wereldwijd onderzoek genoemd worden, omdat we al uit 191 landen deelnemers hebben gehad. Namens de hele Formule 1 wil ik iedereen danken voor deelname aan de enquête en de fans die nog niets ingevuld hebben oproepen dit nog te doen."

Volgens Wurz zijn de coureurs nieuwsgierig naar de uitkomsten van het onderzoek dat zeer zorgvuldig opgezet is. "Nadat het onderzoek afgesloten is duurt de verwerking van de data enkele weken. Nadat dit is gebeurd zal de GPDA de uitkomsten eerst intern bespreken, de mening van de fans zorgvuldig bekijken en op basis hiervan onze volgende stappen plannen. Wij willen zowel de financiële als sportieve impact van iedere stap van iedere aanbeveling weten. De sport en het onderliggende verdienmodel zijn zeer complex en een kleine verandering kan al een groot effect hebben."

Wurz weet dat de enquête een aantal uitkomsten kan hebben die onhaalbaar zijn. Aan de andere kant zijn er zaken die de toekomst van de sport wel kunnen hervormen, zoals bijvoorbeeld een meer interactieve manier om de Formule 1 weer te geven. Het onderzoek moet uitwijzen welke richting het op zal moeten gaan.