Uitslag Moto2 Grand Prix van Italië

Esteve Tito Rabat heeft op het circuit van Mugello de Grand Prix van Italië in de Moto2 gewonnen. De 26-jarige regerend wereldkampioen boekte zo zijn eerste overwinning van het seizoen en zette zijn reeks voort: In de vorige twee races werd hij derde in Spanje gevolgd door een tweede plek in Frankrijk.

De van de tweede plaats vertrokken Dominique Aegerter schoot uit de startblokken en sloeg nog voor de eerste bocht een klein gaatje naar de rest. Simone Corsi werkte zich voor eigen publiek op van de zevende naar de tweede plek, maar werd een ronde later onderuit gekegeld door Sam Lowes. Ook Tom Lühti, gestart als vierde, liet van zich horen en hij slaagde er zelfs in om zijn Zwitserse landgenoot Aegerter in te halen en de leiding te pakken.

Die leidende positie duurde echter niet lang voor Lühti. Hij leek weg te kunnen rijden, maar vergaloppeerde zich en gleed onderuit. Niet veel later overkwam Jonas Folger vanaf de derde positie hetzelfde, terwijl Esteve Rabat ondertussen de leiding overnam van Aegerter. Achter Rabat, die langzaam een gaatje wist te slaan, streden Aegerter en Zarco om de tweede plek. Dat gevecht werd na enkele ronden gewonnen door de Fransman, dankzij een fout van Aegerter.

In de tweede helft van de race gebeurde er met name voorin weinig meer. Zarco kwam ronde na ronde dichter bij Rabat, maar uiteindelijk kwam hij net tekort om de Spanjaard nog serieus te kunnen bedreigen. Aegerter moest er alles aan doen om Lowes van zich af te houden. Daar slaagde de Zwitser in, die daardoor de laatste podiumplek in bezit mocht nemen.