Uitslag Moto3 Grand Prix van Italië

Miguel Oliveira heeft in zijn vijfde WK-jaar eindelijk zijn eerste overwinning binnen in de Moto3. De Portugese rijder was de beste op het circuit van Mugello en won zo de Grand Prix van Italië na een enerverende race.

Bij de start pakte polesitter Danny Kent de leiding, gevolgd door de Italiaan Romano Fenati. Hiroki Ono, de Japanner die vanaf de tweede plek vertrok, viel al snel terug naar achteren. Vroeg in de race leek een kopgroep van acht rijders zich af te splitsen, waar Isaac Viñales en Fabio Quartararo de belangrijkste afwezigen waren.

De kopgroep bleek onderling teveel te vechten, waardoor na enkele ronden een hergroepering volgde. Het gevolg was dat er een groep van meer dan twintig rijders bij elkaar zat, waardoor ook Quartararo en Viñales weer voorin mee konden doen. De jonge Fransman Quartararo, vierde in het WK, ging halverwege de race echter onderuit en kon inpakken.

Met vijf ronden te gaan werd er nog altijd zeer fel gevochten om de leiding, waarbij met name Fenati, Oliveira en Enea Bastianini betrokken waren. De Portugees ging als leider de slotronde in en moest in die ronde een stevig duel uitvechten om Fenati van zich af te houden. Daar slaagde hij uiteindelijk in, terwijl Kent - die gedurende de race zelfs tot de elfde plek terugviel - er nog in slaagde om door een slimme actie de tweede plek te pakken. Fenati werd derde, Francesco Bagnaia mistte het podium op 0,003 seconden.