Uitslag MotoGP Grand Prix van Frankrijk

Jorge Lorenzo heeft op het Bugatti-circuit van Le Mans zijn 35e zege in de MotoGP gepakt. De Spanjaard was de beste in de Grand Prix van Frankrijk, waarmee hij zijn tweede zege op rij pakte. De tweevoudig wereldkampioen troefde teamgenoot Valentino Rossi af, maar de Italiaan behield wel de leiding in het WK.

Bij de start pakte Lorenzo vanaf de derde startplek de leiding, terwijl polesitter Marc Marquez in de tweede bocht erg wijd ging en plekken verloor. Lorenzo werd gevolgd door de Ducati's van Andrea Dovizioso en Andrea Iannone, met achter hen Marquez en Rossi. Waar wereldkampioen Marquez zat te dringen om voorbij Iannone te komen, moest hij juist zijn meerdere erkennen in Rossi, die er met een sterke actie voorbij kwam.

Niet veel later ging Marquez nogmaals buiten de baan, waardoor hij zijn vijfde positie verloor aan Bradley Smith. Vooraan reed de kopgoep weg, bestaande uit Lorenzo, Dovizioso en op een klein gaatje Iannone en Rossi. De veelvoudig wereldkampioen begon steeds meer op gang te komen en haalde in de elfde ronde landgenoot Iannone in, twee ronden later gevolgd door Dovizioso.

Met zes ronden te gaan ontstond een hevig gevecht om de vierde plek tussen Iannone, Marquez en Smith. De Brit kon het niet echt volgen, maar Iannone en Marquez leverden rondenlang een zeer intensief gevecht af. Het was de Spanjaard die toch aan het langste eind wist te trekken en de vierde plaats voor zich op kon eisen. Lorenzo reed onbedreigd naar de zege, terwijl Rossi en Dovizioso het podium compleet maakten.