Boonen, Matthews en Greipel verlaten Giro

Tom Boonen, André Greipel, Michael Matthews en Greg Henderson gaan zaterdag niet meer van in de Giro D'Italia. Vandaag staat de veertiende etappe op het programma, een individuele tijdrit over een kleine zestig kilometer van Treviso naar Valdobbiadene.

"Het is genoeg geweest. Hij heeft niks meer te winnen", aldus teammanagers Patrick Lefevere over Tom Boonen. De Belgische klassiekerspecialist Boonen zag zijn voorjaar door een val in Parijs-Nice de rook opgaan en besloot voor het besloot voor het eerst in zijn loopbaan te starten in de Ronde van Italië om koersritme op te doen. Hij hoopt nu woensdag te kunnen starten in de Ronde van België. "Maar daarvoor hebben we de schriftelijke toestemming nodig van de Giro-directie. En die hebben we nog niet", aldus Lefevere.

Van Lotto-Soudal gaan Greipel en Henderson niet meer van start. Greipel won de zesde etappe van deze Giro. "De volgende dagen zijn voor de klassementsrenners. Gezien de doelen die er nog aankomen, heb ik besloten om eruit te stappen. Het is nu tijd voor het herstel. De Tour de France is het volgende grote doel en om mij daar op voor te bereiden start ik waarschijnlijk in de ZLM Toer en mogelijk ook in de Ronde van Luxemburg", aldus Greipel.

Matthews ziet geen kansen voor zichzelf en staakt de strijd. Hij won met Orica-Greenedge de ploegentijdrit en in de roze leiderstrui won hij de derde etappe.