Roompot niet als pelotonvulling naar België

Wielerploeg Team Roompot staat zaterdag en zondag gretig aan de start van het Vlaamse openingsweekeinde. De nieuwe equipe van Michael Zijlaard, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Boogerd wil zich bij de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne direct laten zien.

Volgens Boogerd, die zondag achter het stuur zit van de ploegleidersauto, staat zijn ploeg zeker niet als pelotonvulling aan de start van de twee kasseienkoersen. "Het is natuurlijk leuk als we meezitten in de vroege ontsnapping, maar we hopen ook dat als er écht gekoerst wordt, we mee kunnen doen. Natuurlijk kijken we allemaal reikhalzend uit naar deze koersen. Ook voor ons is het de opening in België." Voor Roompot komen zaterdag renners als Johnny Hoogerland en Wesley Kreder in actie, een dag later verschijnen rappe mannen als Raymond Kreder, André Looij en Dylan Groenewegen aan de start.

Met name op zondag bij Kuurne-Brussel-Kuurne hoopt Roompot een aardige klassering te kunnen behalen. "Voor die wedstrijd hebben we dan ook een aantal sprinters meegenomen, hopelijk brengt ons dat in de top tien. Maar natuurlijk moeten we realistisch zijn. Wij hebben niet het budget van ploegen als LottoNL-Jumbo en Giant-Alpecin, dus we moeten niet verwachten dat we een serieuze stempel kunnen drukken op de koers."

Wat Boogerd wel verwacht, is dat zijn renners brengen wat zij in de eerste koersen van het bestaan hebben gedaan: attent en gretig koersen. "In de Ruta del Sol zaten we elke dag mee in de ontsnapping. Dat tekent de spirit in de ploeg. Iedereen vangt elkaar ook goed op en houdt elkaar letterlijk en figuurlijk uit de wind."

Ook bij andere renners is de onbevangenheid van de Oranje brigade opgevallen. "In Mallorca kwam bijvoorbeeld Valverde naar ons toe", merkt Boogerd op. "Hij zei dat onze mannen goed hadden gereden. En de organisatie van de Ster van Bessèges was ook blij met ons. Toen sommige renners vanwege het weer dreigden te staken, zijn onze mannen doorgereden. Dat werd heel erg gewaardeerd, omdat de organisatie al moeite had om de wedstrijd door te laten gaan. Als iedereen was gaan staken, was de koers om zeep geholpen."

Als renner was Boogerd niet op zijn best op de Vlaamse kasseien. Toch denkt de voormalig klimmer dat hij komend weekeinde op zijn plaats is in de ploegleiderswagen. "Ik heb Kuurne zelf één keer gereden, maar dat maakt niet zoveel uit." Lachend: ",Ik denk dat ik genoeg kijk op het wielrennen heb, om de koers in te kunnen schatten."