Mercedes laat Wehrlein voor Force India testen

Pascal Wehrlein zal morgen en zondag in actie gaan komen tijdens de tweede Formule 1-wintertest. De pas 20-jarige Duitser zal in opdracht van Mercedes plaats gaan nemen achter het stuur van de Force India. Doel is om hem ervaring op te laten doen.

Force India miste vanwege financiële problemen de eerste wintertest in Jerez en neemt in Barcelona deel met de 2014-auto. Wehrlein zal naast de komende test volgens Force India ook tijdens twee tussentijdse tests die later dit jaar gepland zijn.

Force India-baas Vijay Mallya is blij met Wehrlein. "Het doel me veel genoegen om een groot talent als Pascal de kans te geven voor ons te testen. Als testcoureur van Mercedes is hij voorbestemd voor de Formule 1 en ik twijfel er niet aan dat deze regeling goed zal uitpakken voor alle partijen. Dat wij van Pascal gebruik kunnen maken voor testwerkzaamheden, is bovendien verder bewijs van onze goede band met onze partner Mercedes."

Dit seizoen zal Wehrlein naast de testrol bij Force India ook uit gaan komen in de DTM. Hij wordt zo volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff klaargestoomd voor de Formule 1. "Dit wordt een belangrijk jaar voor Pascal, met verplichtingen in de Formule 1 naast zijn 'echte werk' in de DTM. We zullen zijn verrichtingen goed in de gaten houden."