Bonnet weg als coach SCHC na overlijden Vermeulen

Giles Bonnet heeft besloten zijn taken als hoofdcoach van de vrouwen van hockeyclub SCHC per direct neer te leggen. De Zuid-Afrikaan was pas een half jaar in dienst bij de Bilthovense ploeg. Bonnet volgde in de zomer Janneke Schopman op, die Stichtse naar de finale van de play-offs leidde.

Bonnet wil de speelsters van SCHC ruimte geven om na de winterstop een nieuwe start te maken met de ploeg, zo schrijft de vereniging. Hij ziet hier voor zichzelf geen rol in. Na het plotselinge overlijden van Inge Vermeulen heeft het team in zijn visie een andere coach nodig.

"Het team heeft een enorme opdonder gehad", aldus Bonnet. "Het enige wat het team nu nodig heeft, is iemand die hen goed kent en die dit proces goed kan begeleiden. Ik zie mezelf deze ingewikkelde taak, na slechts vier maanden met het team, niet vervullen."

SCHC-voorzitter Stephan van der Vat toont begrip voor Bonnets besluit. "Giles heeft persoonlijk een afweging gemaakt en heeft geconcludeerd dat hij op dit moment, in deze uitzonderlijke situatie, niet de juiste persoon is. Dat is moedig en verdient groot respect."