Hamilton heeft geen haast met contractverlenging

Lewis Hamilton verlengt voorlopig zijn contract bij het Formule 1-team Mercedes niet. De regerend wereldkampioen heeft een verbintenis die eind dit jaar afloopt, maar over verlenging hiervan is nog niet gesproken, zo heeft de Brit aan Sky Sports laten weten.

Hamilton: "De teamleiding en ik hebben sinds de laatste race nog niet met elkaar gesproken over een mogelijke verlenging van mijn contract. Daar is wat ons betreft ook geen enkele noodzaak toe. Het team heeft al te kennen gegeven met mij door te willen gaan en andersom is dat evengoed het geval. We maken ons er daarom nog niet al te druk om. Bovendien vertrouw ik erop dat het team niet met andere partijen praat, net zoals ik dat ook niet doe."

Afgelopen seizoen zette Hamilton het kampioenschap na een titanengevecht met Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg naar zijn hand. De Brit wil zijn titel verlengen, maar hij heeft meer doelen gesteld. "Ik heb afgelopen jaar acht races niet weten te winnen, dus daar ligt enige ruimte voor verbetering. Dat wil echter niet zeggen dat ik mijn benadering op wat voor manier dan ook zal veranderen, anders dan dat ik weer een extra jaar wijsheid en ervaring rijker ben."