Nederlands podium bij vrachtwagens in Dakar

De twaalfde en voorlaatste etappe van de Dakar Rally heeft bij de vrachtwagens een geheel Nederlands podium opgeleverd. De dagzege was net als gisteren voor Hans Stacey die vandaag de beste was tussen Termas de Rio Hondo en Rosario.

Stacey had op de streep een voorsprong van achttien seconden op Marcel van Vliet. Tien seconden hierachter pakte Gerard de Rooy de derde plaats. De enige andere Nederlander in de top tien vandaag was Frits van Eerd die tiende werd op bijna dertien minuten.

In het algemeen klassement veranderde er weinig. Airat Mardeev heeft met alleen de etappe van morgen nog te gaan een voorsprong van bijna dertien minuten op Kamaz-teamgenoot Eduard Nikolaev. Hun andere teamgenoot Andrey Karginov staat op ruim 48 minuten derde. Beste Nederlander is Stacey die met 2.31 uur achterstand zesde is. Ook Van Vliet (achtste) en De Rooy (tiende) staan nog bij de beste tien.

Morgen rijdt het veld van Rosario naar de eindbestemming Buenos Aires waar de rally twee weken geleden al begon. Onderweg krijgen de coureurs nog een proef van 174 kilometer voor hun kiezen.