Leerzame dag voor Max Verstappen in Austin

Max Verstappen kan met een tevreden gevoel terug kijken op zijn tweede Formule 1-sessie. De Nederlander liet op het circuit of the Americas een keurige tiende tijd noteren op 1,7 seconden van de snelste man Lewis Hamilton. Verstappen liet daarbij  Felipe Massa en Kimi Raikkonen achter zich en spreekt op zijn eigen website als een leerzame dag.

"Dat ik weer probleemloos veel ronden heb kunnen rijden, is het belangrijkste. Tijdens de vrije training had ik het moeilijk met mijn banden, die erg snel minder werden. Juist op het moment dat ze op hun best waren, had ik last van overstuur, waardoor mijn achterbanden te hard sleten. Maar ondanks dat mijn rondetijden beter hadden kunnen zijn, ben ik tevreden met de opgedane ervaring.”

“Circuit of the Americas is geen gemakkelijk circuit. Vooral in de eerste sector, met veel snelle bochten direct achter elkaar, moet je in het juiste ritme komen. Dat kostte me een paar ronden. Ik vind Austin echt een mooi circuit om op te rijden.”

Verstappen: “Omdat ik na het weekend in Japan niet meer in deze auto had gereden, was het even wennen. Maar terwijl ik alleen maar sneller ging, sleten mijn achterbanden hard, dus dat was lastig. Ik moet de banden beter leren kennen en ervaren hoe ik ze optimaal kan gebruiken. Daar gaan we dus aan werken.”

“Ook de auto leer ik alsmaar beter kennen. Hoe meer ik er in rijd, hoe beter die mij ligt. Aan de afstelling hebben we niet echt gewerkt, omdat ook het team de prioriteit legt bij het maken van kilometers. Ik ben qua rondetijd redelijk tevreden, want het kan altijd beter. Maar pas in Melbourne hoeft het super te gaan, dus ik heb nog de tijd”, besluit de Nederlander.

Verstappen kreeg na afloop van de training nog wel een boete van duizend dollar omdat 99,3 km/u reed in de pitstraat waar je 80 km/u mag rijden dit weekend.