Verstappen sluit eerste autosportseizoen als derde af

Max Verstappen heeft zijn eerste seizoen in de autosport afgesloten met een derde plek in de eindstand van het Europees Formule 3-kampioenschap. Op de Hockenheimring kwam de Nederland als zesde over de streep in de derde en laatste race.

Nadat de start vanwege een incident wat uitgesteld werd kon het veld los, met Verstappen die vanaf plek acht mocht starten. De Nederlander pakte direct twee plekken, waarna de safety car op de baan kwam. Bij de herstart zag de Nederlander kampioen Esteban Ocon langszij komen, waar hij vervolgens lang mee in gevecht was. Pas in de elfde ronde kon hij de Fransman voorbij steken.

Verdere verbetering zat er niet in voor de coureur van Van Amersfoort Racing. Doordat de Brit Tom Blomqvist derde werd pakt hij de tweede plek in het kampioenschap, vlak voor Verstappen. De Nederlander won wel de meeste races van iedereen: 10 van de 33 races werden een prooi voor de coureur die volgend jaar in de Formule 1 gaat rijden.

Verstappen is nog niet helemaal klaar met de Formule 3. Op 16 november rijdt hij nog de prestigieuze Grand Prix van Macau.