Michael Emerson paranoïde door Person of Interest

Michael Emerson heeft door zijn rol in de tv-serie Person of Interest een andere kijk op technologie. "Ik kruip elke week urenlang in de huid van een man die zich erg bewust is van surveillance-apparatuur in de publieke ruimte en wat voor kwaad daarmee kan worden aangericht", vertelt de acteur in New York tegen Novum Nieuws. "Als ik nu in een bank sta, zie ik overal beveiligingscamera's".

Het vierde seizoen van de tv-serie wordt sinds eind vorige maand uitgezonden in de Verenigde Staten. De 60-jarige acteur, die bekend werd door zijn rol in Lost, is blij dat de vierde reeks weer meer sciencefiction dan realiteit is. "De krantenkoppen rond het afluisterschandaal van de NSA haalden de show in. Person of Interest ging van fictie over naar realiteit en dat was een beetje verontrustend".

Emerson hoopt dan ook dat de serie zo ver van de werkelijkheid af blijft. De show, die draait om een groep mensen die surveillancetechnologie inzet om toekomstige terroristische daden of andere misdaden te voorkomen, keert in januari terug op Veronica.