Standard in beraad na dubieuze goal

Standard Luik overweegt naar de UEFA te stappen inzake de dubieuze goal die in het Europa League-duel met Feyenoord op naam kwam van Sven van Beek.

Feyenoord won het Europese duel met Standard Luik dankzij een omsteden doelpunt van Sven van Beek, die de bal leek te schampen na een uitgooi van Miquel Nelom. Standard Luik-preses Roland Duchâtelet wil laten onderzoeken of Van Beek de bal wel écht raakte.

"Als blijkt dat de bal bij die eerste goal niet werd beroerd, stappen we naar UEFA om de match te herspelen", verklaart Duchâtelet aan Het Laatste Nieuws.

Door de reglementen van de UEFA lijkt het uitgesloten dat de wedstrijd wordt overgespeeld. Scheidsrechter Manuel de Sousa heeft op het moment zelf beoordeeld dat Van Beek de bal wel degelijk raakte.

Standard-coach Guy Luzon zat eveneens vol onbegrip na de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij zette ook zijn vraagtekens achter het doelpunt van Elvis Manu, waardoor Feyenoord met 2-1 won. "De winninggoal van Feyenoord was eveneens ongeldig, want er ging handspel aan vooraf."

In de blessuretijd van de tweede helft maakte Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer nog een pittige charge op Standard-speler Yuji Ono. Ook die situatie schoot in het verkeerde keelgat bij Luzon. "Dat was een zuivere strafschop."