Uitslag Feyenoord - Standard Luik

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de Europa League door in het tweede groepsduel met 2-1 te winnen van Standard Luik. Niet voor het eerst dit seizoen kroonde Elvis Manu zich tot matchwinner, waardoor de Rotterdammers nog volop meedoen voor de volgende ronde.

Van Manu kwam ook het eerste gevaar in de wedstrijd. De aanvaller probeerde het op aangeven van El Ahmadi. De Rotterdammers hadden in de eerste helft een stevig overwicht, maar toch duurde het ruim twintig minuten voordat het eerste echte gevaar voor het doel van Standard te noteren viel. Clasie haalde hard uit, maar doelman Kawashima verwerkte het schot. In de rebound kopte Manu via de keeper over. Aan de andere kant probeerde Louis het, maar zijn lob was niet listig genoeg om Vermeer te verschalken.

Na rust werd de ban direct gebroken door Van Beek die een ingooi van Nelom tot de 1-0 promoveerde. Feyenoord bleef de betere ploeg, maar halverwege het tweede bedrijf stond het plots 1-1 nadat Viera defensief geblunder bij de Rotterdammers hard afstrafte. Toch was het slotakkoord weer voor Feyenoord, want Manu schoot vijf minuten voor tijd op aangeven van Clasie en Kazim-Richards een bal prima binnen. Twee minuten eerder had Manu nog een mooie mogelijkheid om zeep geholpen.

Feyenoord

2 - 1

Standard Luik

 47' Van Beek
 84' Manu
   65' Viera 
 
 Gele kaart: Immers, Nelom (Feyenoord), Mpoku, Van Damme (Standard Luik)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 48.000
Arbiter: De Sousa (POR)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Wilkshire
Van Beek
Kongolo
Nelom
El Ahmadi
Immers (Basacikoglu/77)
Clasie
Toornstra
Kazim-Richards
Manu (Vilhena/90+1)
  Kawashima
Milec
Ciman
Arslanagic
Van Damme
Viera (Ono/78)
Trebel (DE Camargo/89)
Faty
Mpoku
Vinicius Araujo (Watt/70)
Louis