Rutten vol vertrouwen na 'terechte zege'

Makkelijk ging het niet, maar de eerste Europese zege voor Feyenoord is binnen. Coach Fred Rutten ziet dat zijn ploeg volop meedoet voor een plek in de volgende ronde. Terwijl Feyenoord in eigen huis Standard Luik versloeg (2-1), bleef titelverdediger Sevilla in Kroatië op 2-2 steken tegen NK Rijeka. De komende twee duels staan de Rotterdammers tegenover de Kroaten. Rutten heeft er alle vertrouwen in.

"Door het gelijkspel van Sevilla hebben we alle kans om te Europees overwinteren", zei de trainer na afloop voor de camera van RTL7 . "De stabiliteit gaat nog wel komen. Dit resultaat kan daarbij helpen." De Eredivisionist won in De Kuip dankzij een late treffer van Elvis Manu.

Op de persconferentie sprak Rutten van een 'terechte overwinning' voor zijn elftal. "We hebben gespeeld zoals het hoort op Europees niveau." Kort voor zijn goal kreeg Manu al een grote kans op de 2-1, die hij miste. "Toen was de hoop op een zege eigenlijk weg. Maar Elvis is Elvis."

Feyenoord kan zich nu weer even richten op de Eredivisie, waarin het twaalfde staat. "Nu is het zaak dat we de komende tijd punten blijven pakken, ook in de competitie." Daarin is FC Groningen komende zondag de volgende tegenstander.