Tinkoff-Saxo beloont Majka met nieuw contract

Rafal Majka rijdt ook de komende jaren voor Tinkoff-Saxo. De Poolse wielrenner heeft zijn handtekening onder een nieuw driejarig contract gezet. Met de nieuwe verbintenis wil de Deense wielerploeg Majka belonen voor zijn uitstekende prestaties dit seizoen. De 24-jarige Majka won twee etappes en het bergklassement in de Tour de France en eindigde als zesde in de Ronde van Italië.

Teameigenaar Oleg Tinkov komt superlatieven tekort om Majka's waarde te beschrijven. "Hij is een van de jongste en meest getalenteerde rijders van het peloton. Hij heeft een grote toekomst voor zich en zal ooit grote rondes kunnen winnen. Ik ben er zeker van dat onze ploeg de beste plek voor hem is om zich te kunnen ontwikkelen en ervaring op te doen."

Majka rijdt sinds 2011 in Deense dienst. "Zijn contract liep nog een seizoen door, maar hij verdiende een nieuwe verbintenis na zijn prestaties dit jaar", zegt ploegleider Bjarne Riis. "Rafal heeft zich heel goed ontwikkeld, ik weet hoe hard hij daarvoor gewerkt heeft."