Voetbal: Uitslagen Gatorade Cup

Icoon Gatorade CupAjax - PSV is het affiche van de finale van de Gatorade Cup, de nationale beker. Beide ploegen plaatsten zich na verlengingen. Ajax ten koste van Roda JC (4-1); PSV tegen AZ (2-0).

PSV ontdeed zich na verlengingen van AZ: 2-0. Het duel kenmerkte zich niet door veel kansen: beide ploegen speelden berekenend. Een welgemikt afstandsschot van Simons bracht PSV vlak voor het einde van de eerste verlenging op voorsprong. Logischerwijs verhoogde AZ hierna de druk, maar echte mogelijkheden kreeg de nummer twee van de Eredivisie niet. Farfán bezegelde uit een counter het lot van AZ.

Ajax rekende, eveneens in de verlengde speeltijd, af met Roda JC: 4-1. Ondanks de royale marge koersten de Amsterdammers lange tijd af op eliminatie. Een omhaal van Huntelaar in blessuretijd zorgde voor de 1-1. Een half uur daarvoor zette Oper de bezoekers op voorsprong, na een fout van Maduro. Roda JC was na het doelpunt van Huntelaar hevig gedemoraliseerd en werd overlopen in de verlenging. Twee treffers van Babel en nog eentje van Huntelaar beslisten het duel.

De finale vindt plaats op zondag 7 mei. Plaats van handeling is traditiegetrouw de Kuip. Mocht PSV de landstitel veroveren, hetgeen verre van denkbeeldig is, dan spelen de Eindhovenaren drie weken geen officiële wedstrijd vóór de bekerfinale.