Van Duin ligt nog steeds wakker van kijkcijfers

Na tientallen succesvolle televisieprogramma's ligt André van Duin toch nog wakker van de kijkcijfers. "Ik slaap slecht in de nacht van zaterdag op zondag. Toch de zenuwen", bekent de komiek in een interview met het AD.

"Die cijfers, daar gaat het om. Daar word je toch op afgerekend." Van Duin heeft nog steeds het gevoel dat hij zich moet bewijzen. "Je moet elke keer weer examen doen. In het theater ook. Er is geen recensent die schrijft: 'het is Van Duin, dus is het sowieso goed'. Je moet het elke voorstelling weer laten zien."

Ondanks de slapeloze nachten vindt Van Duin het geen straf om zich steeds weer te moeten bewijzen. "Ik zou niet weten hoe het anders moest. Ik maak niets voor mezelf, altijd voor een ander. Die moet het leuk vinden."

Genieten van goede kijkcijfers, zoals de ruim anderhalf miljoen mensen die wekelijks naar zijn Animal Crackers kijken, doet Van Duin nog steeds. "Je loopt toch lekkerder over straat als je goede cijfers hebt gehaald. Zo niet, dan vind ik dat oprecht vervelend."

De 65-jarige komiek ziet voorlopig nog geen reden om met pensioen te gaan. "Als je geen reden meer hebt om op te staan, is het snel afgelopen met je, is mijn overtuiging. Maar het moet niet zielig worden."

Tegelijkertijd heeft Van Duin geen grote dromen meer. "Nu staat er niets meer op mijn verlanglijstje. Ik heb geen wensen in de zin van: als ik dat meemaak, zou dat de cirkel rond maken. Die cirkel is al rond."