Opnieuw dopingbekentenis oud-renner Rabobank

Opnieuw is de voormalige wielerploeg Rabobank in verband gebracht met doping. Een anonieme oud-renner van Rabobank heeft tegenover de NOS gezegd dat binnen de ploeg doping werd gebruikt.

De getuige ving in de jaren '90 een gesprek op in een vliegtuig tussen Michael Boogerd en teamarts geert Leinders. Boogerd was in paniek omdat zijn hematocrietwaarde slechts 37 was. De maximaal toegestane waarde voor renners is 50. Leinders moest uitvoerig op hem inpraten dat het wel goed zou komen terwijl ploegleider Theo de Rooij er vlak naast zat. 

Volgens de oud-renner gebruikte zijn toenmalige collega Peter Luttenberger, destijds één van kopmannen van de ploeg, ook. "Ik sliep bij Peter op de kamer. Hij trok zich op een bepaald moment terug in de badkamer. Ik mocht niet binnenkomen van hem. Maar ik moest plassen en na een paar minuten ben ik toch maar gewoon de badkamer binnengegaan. Zat 'ie daar met een centrifuge zijn bloed te checken." Meerdere renners zouden ook in het bezit zijn van zo'n centrifuge.