[Video] Ferrari vraagt opheldering bij FIA

Het laatste rondje in het Formule 1-circus mag dan dit seizoen gereden zijn, helemaal voorbij lijkt de laatste race afgelopen zondag in Brazilië nog niet. Volgens Britse en Italiaanse media overweegt Ferrari, de renstal van 'verliezer' Fernando Alonso, een protest tegen wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull in te dienen. Daarmee zou diens wereldtitel, zijn derde op rij, weleens in het geding kunnen zijn.

De 25-jarige Duitser zou tijdens de laatste Grand Prix in São Paulo collega Jean-Eric Vergne van Toro Rosso hebben ingehaald tijdens een gele vlag-situatie, waarbij inhalen niet is toegestaan. De teamleiding van Ferrari hoopt met de camerabeelden vanuit de bolide van Vettel te kunnen aantonen dat de coureur van Red Bull een illegale manoeuvre heeft begaan.

Update 13.15 uur

Het Formule 1-team Ferrari heeft autosportfederatie FIA een brief gestuurd waarin opheldering gevraagd wordt over de inhaalactie van Sebastian Vettel op Jean-Eric Vergne. De vraag is of deze onder geel is geweest of dat in die sector van de baan de groene vlag gold.

Mocht de FIA oordelen dat de inhaalactie niet door de beugel kon dan is zij verplicht hier iets mee te gaan doen, ondanks dat Ferrari geen officieel protest in heeft gediend. Vettel zou dan twintig seconden straftijd voor de inhaalactie kunnen krijgen. In dit scenario wordt de Duitser dan als achtste geklasseerd en is niet hij maar Fernando Alonso voor de derde maal wereldkampioen in de Formule 1 geworden.

De actie lijkt echter weinig kans te maken omdat de FIA volgens Autosport eerder al oordeelde dat de inhaalactie van Vettel op Vergne gewoon legitiem was. De reden hiervoor is dat er door de marshalls met groene vlaggen werd gezwaaid die de gele vlaggen opheffen.