Probleem met KERS hinderde Maldonado

Williams-coureur Pastor Maldonado leek in de Formule 1-race in Abu Dhabi eindelijk weer eens een goed resultaat te kunnen boeken. De Williams-coureur startte vanaf plaats drie en had deze plek stevig in handen tot na de eerste safetycarperiode KERS het begaf. De Venezolaan werd uiteindelijk vijfde.

"We zijn het podium misgelopen en daarom ben ik teleurgesteld. De auto was zó snel en we reden een goed tempo. Na de eerste neutralisatie begaf mijn KERS het en vervolgens moest ik op de blaren zitten. Ik moest daarna alleen nog maar verdedigen om te voorkomen dat iedereen mij in zou halen. Dat is erg lastig als je auto niet meer honderd procent is. Zeker op dit circuit."

Fernando Alonso, Jenson Button en Sergio Perez haalden Maldonado zonder problemen in. Met Red Bull-coureur Mark Webber was het wheelbangen, waarna de Australiër spinde. Maldonado viel na zijn stop terug tot achter het groepje onder aanvoering van Romain Grosjean, maar had geluk dat voor zijn neus een grote crash plaatsvond, waardoor hij door kon schuiven naar de vijfde plaats. Teamgenoot Bruno Senna werd achtste.