Di Montezemolo: "Cruciale race in Spanje"

Ferrari-president Luca di Montezemolo beseft dat de komende Grand Prix van Spanje cruciaal voor het seizoen 2012 zal worden. De Italiaanse renstal komt in Barcelona met een nieuw pakket onderdelen voor de dag en hoopt hiermee aan te haken bij de topteams.

"Ik heb net lange tijd gesproken met onze engineers en zij zijn vol vertrouwen, maar we moeten nog afwachten wat de overige teams hebben gedaan. Wat ik wil is een meer competitieve auto in Spanje, dan kunnen we dit seizoen nog ergens voor gaan. Daar heb ik om gevraagd, want na Barcelona hebben we nog een aardig ontwikkelingsprogramma," zei Di Montezemolo gisteren tegen RAI.

"Ik was teleurgesteld in de manier waarop we het seizoen startten, ik had het niet verwacht. De engineers en de data gaven mij de indruk van een andere situatie. Dat gezegd hebbende, vier verschillende winnaars na vier races en wij hebben ook een zege binnen. We staan erbij en het is nu zaak om een stap vooruit te zetten met de auto zodat die makkelijker te besturen is en vertrouwen geeft aan onze rijders."