Apple onthult nieuwe iPad

Technologiegigant Apple heeft woensdag de langverwachte nieuwe iPad onthuld. De tabletcomputer zal op 16 maart op de Amerikaanse markt verschijnen. Het apparaat is sneller dan zijn voorgangers, dankzij een 'quad core grafische processor'. Ook kunnen gebruikers zo'n tien keer zo snel internetten door gebruik te maken van 4G en LTE-technologie.

De prijs van het apparaat blijft onveranderd. De beginprijs is 499 dollar voor een 16GB-versie. Voor een 4G-apparaat moeten klanten ten minste 629 dollar neertellen. De verwachtingen over de derde versie van de iPad, die voor het eerst in april 2010 werd gepresenteerd, zijn hooggespannen. Ondanks de vele geruchten over welke naam het apparaat zou krijgen, heet de iPad vanaf vandaag simpelweg 'iPad'.

Het is tweede grote productlancering van de in augustus vorig jaar aangetreden topman Tim Cook, na de lancering van de iPhone 4S in oktober. Voormalig topman Steve Jobs is in oktober overleden.

Naast de nieuwe iPad, werd ook een nieuwe versie van de AppleTV getoond. Hoewel er weinig werd gezegd over de hardwarematige updates, is er wel aangegeven dat de media-speler nu FullHD resolutie ondersteund. Zoals ook bij de iPad, is de prijsstelling van de AppleTV gelijk gebleven.

Apple onthult nieuwe iPad
Apple onthult nieuwe iPad (Foto: ANP)