Aanhouding na fatale steekpartij moskee Zeist

In verband met de dodelijke steekpartij afgelopen donderdag voor moskee 'El Mathakine' bij winkelcentrum De Clomp in Zeist, heeft de politie een man gearresteerd. De verdachte, de 40-jarige S. M., werd in het ziekenhuis aangehouden waar hij gewond naar toe was vervoerd. De politie zoekt nog meer verdachten. Inmiddels zijn drie huiszoekingen verricht en vier personenauto's zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Het slachtoffer, de 61-jarige Hassan Bouzerda, was penningmeester bij de moskee. Voor hem is gisteravond een gebedsdienst gehouden. Bouzerda lijkt slachtoffer geworden van een al jaren aanslepende vete tussen zijn familie en die van M.

Vertrouwenspersonen
Moskee-bezoekers vinden dat de politie de dodelijke steekpartij had kunnen zien aankomen en had moeten ingrijpen. De politie van Zeist zegt in een reactie dat het vele malen heeft geprobeerd de twee ruziënde families te verzoenen. Onder meer door vertrouwenspersonen uit de Marokkaanse gemeenschap in te zetten is gepoogd tot verzoening te komen. De familie M. weigerde echter mee te werken. De rol van de politie was daarmee uitgespeeld.

Volgens de Marokkaanse gemeenschap in Zeist is de ruzie tussen de families Bouzerda en M. ontstaan door het gewelddadige karakter van leden van de familie M., zo meldt RTV Utrecht. De daders van de vechtpartij van donderdag zouden loverboys zijn die de dochter van het slachtoffer zouden willen dwingen tot prostitutie. Eén van de zonen is in Nederland al meerdere keren opgepakt voor strafbare feiten. Onlangs kwam hij vrij.

De ouders van de zoons M., die ook in Zeist wonen, hebben uit angst voor wraakacties hun huis aan de Gruttolaan verlaten.