Cohen en Aboutaleb op dodenlijst

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De dodenlijst van de moslimextremisten, waarop de namen van de Tweede-Kamerleden Hirsi Ali, Wilders, burgemeester Cohen en wethouder Aboutaleb van Amsterdam zouden staan, bestaat toch. Dat blijkt uit de woorden van advocaat W. Ausma, bij wie Jason W. cliënt is.

Het is ongebruikelijk dat een advocaat uitlatingen doet, terwijl diverse procedures nog lopen. Eerder ontkende het landelijk parket van het Openbaar Ministerie het bestaan van de lijst. Ook nu wil ze er niet op reageren, evenals de woordvoerders van de burgemeester en de wethouder.

Het bestaan van de dodenlijst kwam aan het licht toen vorige week twee verdachten na een lange belegering in het Haagse Laakkwartier werden aangehouden. De voorlopige aanklacht luidt: poging tot moord met een terroristische inslag op de Kamerleden Hirsi Ali en Wilders en op de Amsterdamse burgemeester Cohen en zijn wethouder Aboutaleb. Andere namen op de lijst zijn onder andere Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk, RTL4-presentator Frits Barend.

Daarnaast worden de twee ook nog aangeklaagd voor poging tot moord op leden van het arrestatieteam dat hen wilde aanhouden. Bovendien zal ze deelname aan een criminele, terroristische organisatie ten laste worden gelegd..