Westpoint bereikt hoogste punt

De hoogste woontoren van Nederland, Westpoint , heeft zijn hoogtepunt bereikt. Vanaf oktober kunnen de bewoners het 141 meter en 60 centimer hoge pand in Tilburg betrekken. De bouw is begonnen in januari 2001 .

Het gebouw telt maar liefst 47 verdiepingen. Bij storm zal de toren bovenin 'hooguit twee of drie centimeter' slingeren, beweert uitvoerder Jan Vorstenbosch. De goedkoopste appartementen moeten zo'n 300.000 euro opleveren. De duurste zelfs 800.000 euro. Deze zijn 308 vierkante meter groot en hebben een sauna.

Westpoint steekt met kop en schouders boven de andere hoge gebouwen in Tilburg uit. Het Interpolisgebouw is 92 meter hoog, de twee zwarte Cenakeltorens steken beide 65 meter de lucht in.

In het bijzijn van burgemeester Stekelenburg, beklommen twee alpinisten vanmiddag het gebouw. Aan de 'top' gekomen plaatsten zij een vlag en keerden terug met een koffer vol fooien voor de bouwvakkers.

De woontoren is het derde hoogste gebouw van Nederland. Op de eerste plaats van de lijst hoge gebouwen in Nederland staat de Delftse Poort in Rotterdam (151 meter hoog). Met 142 meter is de Hoftoren in Den Haag een goede tweede.