Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 15

Dit weekend werd de zestiende speelronde in de eredivisie gespeeld. Onder meer de traditional tussen PSV en Feyenoord stond op het programma. De ploegen bovenin, AZ en Ajax, verspeelden geen punten.

 

AZ nam het op tegen FC Utrecht en begon sterk. EL Hamdaoui bracht de ploeg uit Alkmaar al snel op een 1-0 voorsprong. FC Utrecht had geen antwoord op geen antwoord op de combinaties van AZ en de 2-0 leek een kwestie van tijd. Het doelpunt viel echter niet waardoor het verschil bij rust slechts 1 doelpunt was. In de tweede helft kwam Utrecht beter in de wedstrijd, maar AZ bleef de beste ploeg. Wederom verzuimde het echter te scoren. Nadat in de slotfase Cziommer een grote kans op de 1-1 liet liggen scoorde De Zeeuw toch nog de 2-0.

NAC Breda heeft na drie nederlagen op rij weer eens een wedstrijd gewonnen. Tegen Vitesse begon het fel en na zeven minuten trof Lurling de paal. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleef NAC de betere ploeg, maar de weinige kansjes die gecreëerd werden door de ploeg werden niet benut. Vitesse kreeg een grote kans na een blunder van Ten Rouwelaar, maar de bal werd door Mtililiga weggewerkt. Na rust werd binnen twee minuten de wedstrijd beslist. Kolkka scoorde de 1-0 en een minuut later maakte Lurling er 2-0 van. Nadat een paar minuten daarna Van Wolfswinkel na een tweede gele kaart het veld moest verlaten, was de wedstrijd gespeeld.

Ajax had een makkelijke middag op bezoek bij De Graafschap. Cvitanich mistte in de eerste minuut nog een grote kans voor de Amsterdammers, en even later deed Den Ouden hetzelfde voor De Graafschap. Via Cvitanich en Sulejmani kwam Ajax toch snel op 2-0, en nadat Volmer rood kreeg na een elleboogstoot kon de Graafschap niks meer inbrengen. In de tweede helft benutte Suárez een door hemzelf verdiende penalty en scoorde ook de 4-0. De Graafschap zakte steeds verder terug waardoor ook Emanuelson en Cvitanich nog konden scoren. Zij bezorgden Ajax zo een ruime 6-0 overwinning.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. PSV klopte Feyenoord met 1-0. Sparta Rotterdam won met 4-1 van sc Heerenveen en FC Groningen was met 2-5 te sterk voor Roda JC. De ontmoeting tussen NEC en ADO Den Haag eindigde in 0-0 FC Twente won met 2-0 van Willem II. FC Volendam won met 3-1 van Heracles Almelo.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 19 december:                              
AZ – FC Utrecht (2-0)
                                       
Zaterdag 20 december:                             
Sparta Rotterdam – sc Heerenveen (4-1)
NAC Breda – Vitesse (2-0)
Roda JC – FC Groningen (2-5)
                                       
 Zondag 21 december:                               
NEC  - ADO Den Haag (0-0)
De Graafschap – Ajax (0-6)
PSV – Feyenoord (1-0)
FC Twente – Willem II (2-0)
FC Volendam – Heracles Almelo (3-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!