Ros gaat nog een keer los

Icoon LiteratuurBoekenrecensent Martin Ros, die morgen tegen zijn zin afscheid moet nemen van de TROS Nieuwsshow op Radio 1 waar hij al 21 jaar de wereld van de literatuur bespreekt, slaat nog even wild om zich heen. In een paginagroot interview met de GPD-dagbladen deze week zegt hij schandalig behandeld te zijn door de grootste familie van Nederland. Hij zal nimmer meer naar de TROS luisteren.

Over Nieuwsshow-presentatrice Mieke van der Weij (ook bekend van de Rijdende Rechter) is hij ook niet erg flatteus. Volgens Ros heeft Mieke zich omhooggeneukt in het Hilversumse. ''Mieke ging nogal van bil met deze en gene. Dat heeft haar geholpen in haar carrière'', liet hij zich gisteren ontvallen.

Mieke, die onder meer het bed deelde met womanizer Jeroen Pauw, weet niet hoe Martin bij deze uitspraak komt. ''Ik ben al sinds 2004 getrouwd met Sijbolt Noorda.''

GPD
De 71-jarige Ros, die volgens de TROS weg moet omdat men wil verjongen, kreeg de laatste tijd geregeld kritiek van Mieke en haar collega Peter de Bie wanneer hij weer eens via een omweg een uithaal maakte naar de islam. In het interview met de GPD-bladen blijkt dat Ros de islam als het grootste gevaar ziet. Hij heeft niets tegen Turken en Marokkanen, maar de islam zal volgens hem samen met de Russen en China het christelijke westen verpletteren.

Verder blijkt uit het interview dat de omroep Ros niet meer coherent vindt in zijn recensies. De boekenrecensent ontkent dat ten stelligste en zegt dat zijn doelgroep de vrouwen tussen de 40 en 70 jaar zijn - de enige die nog lezen - die alleen thuiszitten, omdat hun man buiten de deur een vrouw met nog stevige tieten neukt.

Morgen neemt Ros afscheid van de Tros Nieuwsshow. De bedoeling is dat dit feestelijk gaat gebeuren. De vraag is dus of Mieke de belezen bejaarde nog een keer terecht gaat wijzen over al zijn uitlatingen.

Met dank aan laforest voor de submit.