Voetbal: Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax is er zondagmiddag in geslaagd om van Feyenoord te winnen. In de Amsterdam ArenA stond er na 90 minuten spelen 2-0 op het scorebord door treffers van Thomas Vermaelen en Urby Emanuelson.

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord kende een moeizame start. De twee ploegen waren zoekende en echte kansen bleven in eerste instantie uit. Na vijftien minuten spelen was de ploeg uit Rotterdam voor het eerst gevaarlijk. Georginio Wijnaldum zag zijn schot door Maarten Stekelenburg gekeerd worden. Kort daarna was een inzet van Kelvin Leerdam te zwak.

Naarmate de eerste helft vorderde nam Ajax de regie over. De Amsterdammers begonnen steeds beter te combineren, wat kansen voor Garbi, Emanuelson, Suárez en Vermaelen opleverden. Toch slaagde Henk Timmer er in om zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft werd de tot dan toe onzichtbare Sulejmani vervangen door Leonardo. Toch kwam Ajax uiteindelijk op voorsprong door een treffer van Vermaelen, nadat Kennedy Bakircioglü een vrije trap had genomen. Ook daarna was het spel van de Amsterdamse formatie beter.

De score had in elk geval hoger uit kunnen vallen. De paal en de lat zorgden er echter tot vier keer toe voor dat dit niet gebeurde. Feyenoord slaagde er in elk geval niet in om nog een vuist te maken en moest tot overmaat van ramp in de laatste acht minuten met tien man verder. Tiendalli kreeg namelijk zijn tweede gele kaart na een overtreding op Leonardo. In de extra tijd verdubbelde Emanuelson, één van de beste spelers van zondag, de score.

Karakteristieken

Ajax - Feyenoord 2-0
52’ Vermaelen 1-0
90+1’ Emanuelson 2-0

Toeschouwers: 50.136