Plat Haags- Een onsje kindervlees... Anders nog iets?

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg, en Harry 64 vanuit het midden des lands.

Hey TheGrandWazoo en Driek. Ik wilde eigenlijk ingaan op mevrouw grachtengordelroos Uitslag, en op het feit dat Driek, Fortuyn een abces noemde. Ook had ik graag van TheGrandWazoo zijn uitlatingen omtrent de PVV en zo, even bekeken. Helaas trekt een gestoorde Noor een stippellijntje door dat voornemen. Een EHEC BREIVIK-bacterie heeft zich genesteld in de nieuwskomkommers.

Het denkpatroon van de huidige Nederlandse en Europese politiek lijkt tegenwoordig te zijn dat het probleem van het antwoord de vraag is. Ik worstel al enige tijd met het gevoel en idee wat nu eigenlijk links en rechts is. Ik vind in beide uitersten namelijk overlappingen qua menselijkheid en onmenselijkheid. Toen ik toevallig een korte quote van Gerrit Komrij onder ogen kreeg, gaf dat mij meer duidelijkheid hoe de waan van de dag ontstaat. Ik dacht altijd dat Komrij een subsidieslurper was, maar hij is heel goed in staat om zelfstandig kunstig te zijn. Zo dus rezzpect! voor Gerrit Komrij voortaan. Die titel dichter des vaderlands was toentertijd geheel terecht.

Wat zal de PvdA, D66 en Groen Links stiekem blij zijn met Breivik, eindelijk eens een kogelregen van rechts. Eindelijk weer eens iets om Wilders mee om de oren te slaan. Vooral nu het koolzuurgehalte van de Godwins op het niveau zit van Engels bier, is dit een geschenk uit de hemel voor de argumentatieloze goedenmens. De gebeden zijn verhoord, niet helemaal zo als gewenst uiteraard, maar toch.

Over non-argumenten gesproken, tijdens een oriëntatietocht in de nieuwswereld kwam ik dit pareltje van paranoïde gekkigheid tegen op de site van onze concullega's van joop.nl, Google Translate is gehackt om Breivik positief te promoten. Hoever ben je dan heen. Gelukkig laten de meeste reacties eronder duidelijk verstaan dat het onzin is. Er is nog hoop. Mits ze het laten staan en niet wegpoetsen natuurlijk.

Nadat iedereen getoeterd had dat Breivik een walgelijk figuur is, moest er uiteraard ook direct politiek geoogst worden. Ik geloof wel dat ieder minimaal gezond denkend mens de daden van Breivik afschuwelijk vindt. Maar het direct politiek willen oogsten vind ik op zijn zachtst gezegd niet erg sociaal. Dat geeft mij het gevoel dat die gestorven kinderen bezien worden als 'collateral damage'.

Even voor de duidelijkheid, ik vind Breivik ook een teringlijder. Niet zo zeer om zijn politieke basisopvatting dat we veel van de huidige rottigheid hebben te danken aan politici en bestuurders die alleen met hun eigen narcistische zieke ego bezig zijn, maar gewoon omdat die teringlijder met alle capaciteiten qua intellect en competenties die hij heeft, hij ook had kunnen kiezen voor de weg van het woord, en de politiek in te gaan, in plaats van weerloze kinderen af te maken terwijl hij stijf stond van de drugs.
Ik denk dat hij daarmee meer had bereikt dan met zijn huidige acties. Misschien had een deel van de Noorse bevolking dan wél bewondering voor hem kunnen opbrengen, en had Wilders zelfs nog iets van hem kunnen leren.

Wat dat aangaat vind ik dat we best wel trots mogen zijn dat wij wél een PVV hebben. Wie weet hoeveel Breivikjes dat al heeft voorkomen. Ik weet niet of dit op de PvdA herdenking ook zo wordt bezien, vast niet denk ik. Ik vind het verschrikkelijk voor die ouders van die kinderen wat ze is overkomen. Niets is zo erg als je kind of kinderen verliezen. Als oprecht en liefdevol ouder ga je tien keer liever zelf dood dan je kind.

Dat zal voor mij dan ook wel de reden zijn dat ik niet kan begrijpen dat er mensen bestaan die Breivik terecht verafschuwen maar tegelijkertijd vinden dat een pedoseksueel 'kansen' verdient. Alsof die geen kinderen kapot maken. Nee, hij heeft óók rechten wordt er dan gezegd.
Wat is dan het grote verschil tussen Breivik die tientallen kinderen kapot maakte met kogels of bijvoorbeeld een Sytze van der Velde die tientallen nog veel jongere kinderen kapot maakte met zijn gepeuter?
Maar nee hoor, burgemeester Rob van Gijzel wil hem terecht niet meer in zijn gemeente hebben nadat Sytze van der Velde weigerde zich aan de afspraken rondom zijn terugkeer te houden. Wat gebeurt er vervolgens?

De rechter fluit de burgemeester terug, en vuilak Sytze van der Velde krijgt alle mogelijke support van de rechter. Geen woord over het feit dat dhr. Sytze van der Velde zich niet aan de afspraken hield, het recht van de pedoseksueel prevaleert boven dat van de slachtoffers. Daar krijg je wel nare gevoelens van, zulke grove onwerkelijke logica. Dan toont een PvdA-burgervader eens een keer een goed initiatief, wordt 'ie geCoheniseerd, want ook die pedoseksueel moet meedoen, erbij horen, en kansen krijgen.
Er zullen vast wel pedo's zijn die misschien zo'n kans verdienen. Sytze van der Velde valt in ieder geval heel duidelijk niet onder die kansenpedo's. Mijn mening is hierin duidelijk 'Anders' als die van de weldenkers die alle pedoseksuelen over één 'kansenkam' scheren. Daar komt dan nog bij dat die rechter Sytze van der Velde er toe inspireert dat hij ermee weg komt met wat hij gedaan heeft. De rechter in de Wilders-rol en Sytze van der Velde in de Breivik-rol.

Of anders de recentste vaststelling dat in de Diamantbuurt in Amsterdam er onder toeziend oog van politie, justitie, en buurt-uit-deel-raad, we mogen aanschouwen hoe goedwillende maatschappelijk werkers met lege handen op zware bewapende criminelen, en crimineeltjes in opleiding worden afgestuurd. Dat is vergelijkbaar met een baby een dolle stier laten temmen, en dan verbaasd zijn dat die dolle stier de intenties en gevolgen niet begrijpt, en die baby net zo hard verplettert als al het andere op zijn weg. Foei! Stier, niet meer doen hoor. Radicaliseren door ridiculiseren, en het levert een leuk script op voor Deadwish 6, the Dutch panic.

Maar wat ik al eerder stelde, gelukkig hebben wij wél een PVV via welke zulke 'onderbuikgevoelens' zoals de opponenten van Wilders het graag noemen, toch maatschappelijk verantwoord kunnen worden geuit. Uiteraard beviel dit Cohen niet en kon hij het niet laten om zijn 'kansen' te pakken en te proberen om Wilders te temperen.
Nadat deze zijn afstandsverklaring en afschuw uitgesproken had ten aanzien van de bewondering die Breivik heeft voor hem en de PVV, gaat Cohen fijntjes zeggen dat dit niet genoeg is. Moeilijk hé meneer Cohen om uit rezzzpect! voor de slachtoffers die 'zie nu eens'-duiding achterwege te laten. Gewoon puur uit respect even een politieke wapenstilstand houden is kennelijk onmogelijk.

Anderzijds vind ik Wilders vaak ook wel een lul omdat hij hoofdzakelijk in de marge over hoofddoekjes, korans, en moslims e.d. loopt te zaniken. Of dat hij de joods-christelijke cultuur in de grondwet wil verankeren. Rot een end op met die religiewaan. Geen enkele religie hoort thuis in de politiek of het onderwijs. Religie is een hobby, die doe je thuis of in de kerk/moskee in clubverband. Beleidsbeslissingen nemen op basis van religie is feitelijk psychotisch gedrag. Het best stoppen we mensen die dat doen in een voor hun en de maatschappij veilige omgeving. Wat dat aangaat had Pim Fortuyn een veel betere strategie, die sprak ook de ware schuldigen aan, namelijk de blinde-kop-in-het-zand-stekers in de politiek. Dat argument blijft zijn waarde behouden. Een Breivik verandert dat niet.

Zo dus fuck de bangmakers die zeggen dat zonder Europa Nederland handelsland kapot gaat, of dat we bang moeten zijn voor moslims als er eens een spotprent van hun god of profeet wordt gepubliceerd, of als er een montage van nieuwsbeelden van islamitisch terreur wordt gepresenteerd.

Wij hebben die infrastructuur, aan havens en transport, die specifieke waterkennis waarmee wij wereldwijd dammen, eilanden, en andere watergerelateerde zaken waarmaken.
Enkele grote wereldwijd gebruikte uitvindingen komen van Nederlandse bodem zoals het cassettebandje en de CD-speler.

Waar we naar terug moeten is dat goedwillende mensen van alle ras en geloof hier veilig kunnen wonen, leven en werken. Dat kinderen veilig en wel kunnen opgroeien. Met een goede band en voorbeeld van de ouders in plaats van de opvoedfabriek die kinderopvang heet. Als je kinderen wilt zal je daar misschien dan een veer of twee voor moeten laten, en anders moet je er niet aan beginnen. Normen en waarden moet je zelf overdragen, niet uitbesteden.

Waar we heel zeker naar terug moeten is dat als je meent je crimineel te moeten gedragen, je rechten een stuk minder worden tot helemaal geen rechten, afhankelijk van hoeveel schade je als crimineel aanricht met je criminele klotegedrag.
Of die crimineel dan een jood, moslim, spaghetti-monster, allochtoon, of autochtoon is maakt niet uit. Een crimineel is een crimineel en dient ook als zodanig behandelt te worden.

Waar we vanaf moeten is het corrupte privatiseerschorum en andere geld en machthyena's die complete landen en culturen kapotmaken voor eigen narcistisch gewin. Er is niets mis met gezond nationalisme wat heel iets anders is als een ziek fascistisch -inter- nationalisme.
Ik noem u geen broeders, zusters, strijders, ridders, soldaten, tempeliers of andere hoogdravende onzin.
Ik noem u mensen met een nuchter gezond verstand.
Ik vraag geen strijd of oorlog, ik vraag om niet bang te zijn voor dat nuchtere gezonde verstand en het te gebruiken waar het voor is.

Dat is voor jezelf de juiste keuzes maken. Keuzes die anderen niet schaden, keuzes die goeddoen aan jezelf, je omgeving, en het algemeen belang.
Ik wil wel zeggen dat ik er de afgelopen week moeite mee had om niet te verzuipen in de media-tsunami aan nieuws en reacties die losbarstten. Het zelf denken was even behoorlijk lastig.