Studio zet privé-nummers BN'ers online

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de site van Paul Weijenberg Studio's uit Amsterdam stond tot maandagmiddag een lijst online met de persoonlijke gegevens van bekend Hilversum. Het ging om twee lange lijsten, een van bekende mannen en een van bekende vrouwen. Behalve de privé-nummers stond van velen ook het 06-nummer vermeld.

Karin Bloemen, Dieuwertje Blok, Kitty Courbois, Ellen ten Damme, Manuela Kemp, Pleuni Touw, Tom Blom, Bart Chabot, Jules Croiset, Hans Dorresteijn, Willem Duys, Fred Emmer, Tom Egbers, Rudy Falkenhagen, Jeroen van Inkel, Herman Koch, Kees Prins, Johnny Kraaijkamp junior, Thom Hoffman, het zijn slechts enkele namen in een lange lijst van DJ's, soapsterren, acteurs en presentatoren.

Geconfronteerd met deze lijst reageert bijna iedereen hoogst verbaasd. PW Studio's is bij niemand bekend. "Maar mijn nummers zijn hartstikke geheim! Dat kan toch niet zomaar?", zo roept bijvoorbeeld actrice Inge Ipenburg (bekend van onder meer Goede Tijden Slechte Tijden en Westenwind) geschokt uit.

Paul Weijenburg van de Amsterdamse geluidsstudio reageert in eerste instantie laconiek. "We doen dit al vijf jaar. We hebben ze gewoon uit gedrukte adressenbestanden gehaald die binnen de reclamewereld worden gebruikt." De lijst was bedoeld voor klanten van de studio. Een wachtwoord is nooit overwogen: "Dat is toch veel te veel gedoe."

Nou is mijn vraag wie deze lijst gekopieerd en de beperkte tijd terwijl deze online was. Leuk trouwens om de stats van de pagina's in kwestie te zien. Die pieken vandaag nogal.