FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 april 2000

Driedubbele moord in Scheveningse flat

Rond vier uur in de nacht van vrijdag op zaterdag brak in een flatwoning aan de Gevers Deynootweg in Scheveningen op de vijfde etage brand uit. De brand ging gepaard met veel rook, waardoor een kleine twintig bewoners zich via een tweede trappenhuis in veiligheid moesten stellen. Brandweerlieden troffen in de flat de lichamen aan van drie mannen. Uit politieonderzoek bleek dat de mannen zijn vermoord, waarna het huis in brand is gestoken. De identiteit van de slachtoffers is nog niet vastgesteld.

Nog tijdens de bluswerkzaamheden ging de politie over tot de aanhouding van vier mannen. Zij hielden zich op onder het toegestroomde publiek, maar weigerden na een bevel de plek te verlaten. Daarop werden zij in de boeien geslagen. De mannen, 19, 29, 31 en 32 jaar oud, worden er van verdacht bij de brand betrokken te zijn.

De politie heeft een recherchebijstandsteam van acht rechercheurs geformeerd. Zij zullen zaterdag en zondag onder meer een buurtonderzoek houden. Alle buurtbewoners worden per brief op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen.

Wie denkt de koningin wel niet dat ze is ?

De politie heeft zaterdagmorgen op het Surinameplein in Amsterdam een 32-jarige man aangehouden wegens belediging van het koninklijk huis (wat een bullshit).
De man had een spandoek voor zijn raam hangen met volgens de politie uiterst beledigende teksten aan het adres van onze vorstin. Een buurtbewoner werd daar zo kwaad over dat hij een steen door de ruit van de 32-jarige gooide (wat een aso !) De stenengooier is niet opgepakt.
De politie heeft een psychiater ingeschakeld voor de 'wat gestoorde' arrestant.

Wel belachelijk. Je mag schijnbaar niet zeggen dat Bea een kutwijf is, maar andermans ramen ingooien mag wel. Wazig rechtssysteem hier in Nederland.

Canal+ brengt 'the Sims' als soap-serie

CANAL+ presenteert in mei de eerste Cyber Soap, genaamd 'The Sims' (goh, origineel). Een wereldprimeur noemen ze het zelf, want nooit eerder werd een programma volgens dit concept gemaakt.
'The Sims' zal dagelijks om 19.58 uur te zien zijn op CANAL+ 1. De eerste uitzending is op 1 mei, 19.55 uur op CANAL+1. In het weekend zal een compilatie te zien zijn van de cybersoap in het programma Cyber (het programma met de meest irritante presentatie aller tijden).

Elke aflevering duurt twee minuten, "maar die twee minuten hebben dan ook een hoog 'absurditeitsgehalte' " aldus de communicatieafdeling van Canal+.

De hoofdrolspelers bestaan uit twee stellen, te weten Wim-Lex en Maxime van Buuren en Philip en Mathilda van Brabant. En het geheel speelt zich af in een van de betere wijken van de Europese Hoofdstad.

'The Sims' is afgeleid van het razendpopulaire en meermalen bekroonde computerspel 'The Sims' van Maxis, dat wordt uitgegeven door Electronic Arts. Sinds begin februari 2000 is dit spel ook in Nederland verkrijgbaar. Electronic Arts is wereldwijd de grootste onafhankelijke ontwikkelaar, uitgever en distributeur van interactieve entertainmentsoftware.

Smoel.nl interviewt John Grisham

Het Zwolse Studentenmagazine SMOEL, een uitgave van een groepje studenten journalistiek, is er na lang aandringen in geslaagd een interview af te nemen met de Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham.
Dit is vooral bijzonder omdat de 45-jarig schrijver niet snel met de pers praat en er om bekend staat jaarlijks niet meer dan vijf interviews te geven.

Het interview is geplaatst in het april/mei-nummer en online op www.smoel.nl. De online editie bevat ook het complete interview dat heeft plaatsgevonden via e-mail.

In het interview gaat Grisham in op zijn laatste boek De Broederschap, maar beschrijft hij ook zijn manier van leven als schrijver en licht hij een puntje van de sluier op van zijn eerstvolgende boek.

Het interview lees je hier.

Knap staaltje werk van de dames en heren van Smoel

Mee-etende koe

Bewoners aan de Utrechtseweg in Utrecht werden vanochtend omstreeks kwart over vijf wakker van vreemde geluiden. In de tuin stond een koe heerlijk te eten van alle lekkernijen die de tuin haar bood
De bewoners hadden geen idee waar de koe vandaan kwam. Het dier werd de tuin uitgedreven en ingesloten op een stuk gras naast een kassencomplex.
De koe had het daar blijkbaar niet naar d'r zin want ze nam een duik in de sloot en stapte aan de andere kant een weiland in dat vol stond met schapen. De koe blijft daar tot de wettige eigenaar is gevonden.

Ook voor koeien geldt dus dat het gras altijd groener is bij de buren

Meisje van 5 schiet jochie van 2 dood

Geweren horen niet in handen van kinderen. Dit is al vele malen gebleken. Toch zijn er nog altijd ouders die hun vuurwapens gewoon onbeheerd achterlaten zodat kinderen erbij kunnen. Zo ook in Quebec (Canada).
Een meisje van vijf raakte daar gisteren een 2-jarige jongen met een schot van een jachtgeweer. Het ventje was op slag dood. Jagers hadden het geweer even achtergelaten in de kamer waar de kinderen speelden

4 doden bij familiedrama in VS

Een dag na de moord op vijf mensen in Pittsburgh zijn de Verenigde Staten opnieuw opgeschrikt door een meervoudige moord. Een man schoot in Mount Clemens (Michigan) zijn vrouw neer omdat zij hem had verlaten.
Vervolgens stierven door zijn toedoen ook haar zus en diens vriend. Tot slot doodde de schutter zichzelf.

Volgens de politie was de vrouw na de scheiding teruggekeerd naar de echtelijke woning om haar spullen op te halen. Ze bracht haar zus en diens vriend als hulp mee. Kort na binnenkomst begon de man te schieten.
Al dodelijk getroffen kon de vriend nog een mobieltje werpen naar de broer van de schutter, die zich ook in het huis bevond. Deze belde meteen 911, het Amerikaanse alarmnummer.

De politie arriveerde even later ter plaatse en trof de dode schutter bovenop het lijk van zijn dode ex aan. Hij had zijn ex-vrouw door het hoofd geschoten, terwijl hij zich over haar heen boog. De zus lag levenloos in de kelder. Haar vriend stierf later in het ziekenhuis.

18-jarige overlijdt na xtc-gebruik

Een 18-jarige bezoeker van een houseparty in de Westergasfabriek in Amsterdam is zondagochtend om zes uur overleden nadat hij xtc had gebruikt.
Volgens een arts was er sprake van extreme uitdroging.
De jongen werd rond vier uur onwel en raakte bewusteloos. Politie en hulpverleners probeerden de jongen nog te reanimeren. Toen dit niet lukte werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij even later overleed.

Leuk man, xtc

Update:
Een Amsterdamse vrouw van 20 jaar werd in het begin van de ochtend onwel, waarop ze zich onder behandeling stelde van een op de houseparty aanwezige EHBO'er.
Daarop voelde ze zich zodanig opgeknapt, dat ze naar huis ging. Vriendinnen troffen haar rond twee uur 's middags dood in bed aan. Ook zij had volgens de politie waarschijnlijk drugs gebruikt.
De politie gaat nu onderzoeken of er mogelijk giftige pillen zijn verkocht op de houseparty.

Vorig jaar doken in het zuiden van het land pillen op die ten onrechte als XTC werden verkocht en die bij gebruik dodelijk konden zijn.

Waarschuwingssticker op Britse GSM's

In de toekomst zullen alle mobiele telefoons in Groot-Brittannië moeten worden voorzien van een waarschuwing voor eventuele schade aan de gezondheid. Een overheidscommissie stelt dat onrust over mogelijke ziekten als gevolg van mobiel bellen gerechtvaardigd is.

De commissie ergerde zich aan voorbarige conclusies dat telefoneren met je GSM'metje ongevaarlijk is. Hoewel nooit bewezen is dat de radiostraling die je mobieltje uitzendt schadelijk zou zijn voor de gezondheid (wat is er tegenwoordig nou NIET schadelijk voor de gezondheid ?), is het ook niet voor 100% uit te sluiten.
De mogelijkheid dat 'mobieltjes' bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, kanker of geheugenverlies veroorzaken bestaat nog altijd volgens de commissie.

Om die reden wil de overheidscommissie een tekst op de mobieltjes laten opnemen die de gebruikers maant een mobiel telefoongesprek uit gezondheidsoverweging niet te lang te maken.

Volgens mij kun je het beter vanuit financiëel oogpunt niet te lang maken

Britse geheime dienst tapt internetverkeer af

De Britse geheime dienst gaat voor voyeurtje spelen. De 'MI5', de Britse veiligheidsdienst, bouwt momenteel een nieuw centrum, waar heel het internetverkeer kan worden gevolgd.
Grote internetproviders zullen een hardware-link naar het centrum moeten maken. Op deze manier zal de MI5 in staat zijn alle e-mails en internet-informatie te lezen. Zo kunnen zij op elk moment zien WIE er WAARvandaan op internet rondhangt, welke pagina's ze bekijken, welke programma's ze downloaden, waar ze over praten in bijvoorbeeld chatboxen, forums etc. Kortom, een volledige inbreuk op het recht op privacy van de burger.

Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken communiceren criminelen en terroristen nu door middel van de meest geavanceerde technologieën, en moeten veiligheidsdiensten niet achterblijven. In het nieuwe spionnencentrum zullen ook gecodeerde berichten worden ontcijferd (yeah, right - ontcijfer PGP4096 bits encryptie maar 's - suckers ).
Bedrijven zullen mogelijk worden gedwongen om hun 'sleutels' tot code-berichten aan de MI5 te geven.

De veiligheidsdienst en de politie zullen nog wel toestemming moeten vragen aan het ministerie om e-mails op te sporen (alsof ze dat zullen gaan doen als alles zomaar langs hun neus komt waaien), maar zij kunnen wel gebruik maken van vergunningen die hun het recht geven om het internetverkeer van een bedrijf of organisatie te lezen.

Belachelijke ontwikkeling vind ik dit zeg.

Satanisch kindermisbruik in Engeland

Het Britse ministerie van Volksgezondheid stelt in een rapport dat komende week zal verschijnen dat in Groot-Brittannië kinderen worden misbruikt tijdens satanische rituelen.

Conclusie van het onderzoek is dat satanisch misbruik wel degelijk bestaat en dat de slachtoffers de herinneringen niet bewust of onbewust verzinnen.
Psychotherapeute Sinason, een van de opstellers van het rapport, zegt dat veel kinderen tijdens satanische rituelen onder water worden gehouden totdat ze bijna stikken. Ook krijgen kinderen te horen dat zij medeplichtig zijn aan de moord op baby's, waardoor zij in de macht komen van de satanisten.
Daarnaast komt regelmatig seksueel misbruik voor
De therapeute heeft zelf 126 slachtoffers van ritueel misbruikt behandeld.

Volgens Sinason worden sommige kinderen, die geboren worden in gezinnen van satan-aanbidders, nooit opgegeven bij de gemeente. Zij worden in feite geboren om misbruikt te worden

Het rapport zal mogelijk de discussie over satanisch misbruik in Groot-Brittannië heropenen. In 1994 concludeerden onderzoekers in een door de toenmalige conservatieve regering gefinancierd rapport dat misbruik van kinderen in satanische rituelen niet bestond en dat het ging om een mythe.

Vorige week werd bekend dat de Britse politie een onderzoek heeft ingesteld naar seksueel en overig fysiek misbruik van 4000 kinderen die wonen of woonden in tehuizen in het district Devon.

Condoomautomaat moet weer weg

Afgelopen najaar werd op een katholieke privé-school in de buurt van Parijs een condoomautomaat geplaatst. Enkele ouders vonden dat zò verontrustend, dat ze het Vaticaan ervan op de hoogte hebben gebracht.

De reactie uit de pauselijke residentie luidde dat de automaat weg moet. Condooms zouden volgens de Paus en z'n gevolg niet passen in een leven van een goed en verantwoordelijk katholiek.

De schoolleiding vond eerst nog dat de beschikbaarheid van condooms voor de scholieren heel verantwoord was, maar ze gaan nu in de beslissing van het Vaticaan mee: de automaat zal zeer spoedig worden verwijderd...

Vrouw verneemt dood man op TV

Sjeemz meldde ons op de newssubmit het volgende:

De Russische Staatstelevisie heeft een interview uitgezonden waarin een vrouw van de TV-journalist te horen krijgt dat haar man is omgekomen tijdens zijn werk als vredessoldaat in Kosovo. De vrouw hoorde het slechte nieuws van de journalist, terwijl hij haar filmde.
De journalist voorzag de reportage van commentaar als: "Over een paar minuten zal Natasha te horen krijgen dat haar man dood is. Nu is ze nog gewoon aan het koken" en "Natasha heeft geen idee waarom de TV geinteresseerd is in een eenvoudige textielarbeider als zij."

Ben benieuwd wanneer één van de commerciële tv-stations in Nederland dit soort smakeloze onzin gaat uitzenden.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.