Britse geheime dienst tapt internetverkeer af

De Britse geheime dienst gaat voor voyeurtje spelen. De 'MI5', de Britse veiligheidsdienst, bouwt momenteel een nieuw centrum, waar heel het internetverkeer kan worden gevolgd.
Grote internetproviders zullen een hardware-link naar het centrum moeten maken. Op deze manier zal de MI5 in staat zijn alle e-mails en internet-informatie te lezen. Zo kunnen zij op elk moment zien WIE er WAARvandaan op internet rondhangt, welke pagina's ze bekijken, welke programma's ze downloaden, waar ze over praten in bijvoorbeeld chatboxen, forums etc. Kortom, een volledige inbreuk op het recht op privacy van de burger.

Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken communiceren criminelen en terroristen nu door middel van de meest geavanceerde technologieën, en moeten veiligheidsdiensten niet achterblijven. In het nieuwe spionnencentrum zullen ook gecodeerde berichten worden ontcijferd (yeah, right - ontcijfer PGP4096 bits encryptie maar 's - suckers ).
Bedrijven zullen mogelijk worden gedwongen om hun 'sleutels' tot code-berichten aan de MI5 te geven.

De veiligheidsdienst en de politie zullen nog wel toestemming moeten vragen aan het ministerie om e-mails op te sporen (alsof ze dat zullen gaan doen als alles zomaar langs hun neus komt waaien), maar zij kunnen wel gebruik maken van vergunningen die hun het recht geven om het internetverkeer van een bedrijf of organisatie te lezen.

Belachelijke ontwikkeling vind ik dit zeg.