Driedubbele moord in Scheveningse flat

Rond vier uur in de nacht van vrijdag op zaterdag brak in een flatwoning aan de Gevers Deynootweg in Scheveningen op de vijfde etage brand uit. De brand ging gepaard met veel rook, waardoor een kleine twintig bewoners zich via een tweede trappenhuis in veiligheid moesten stellen. Brandweerlieden troffen in de flat de lichamen aan van drie mannen. Uit politieonderzoek bleek dat de mannen zijn vermoord, waarna het huis in brand is gestoken. De identiteit van de slachtoffers is nog niet vastgesteld.

Nog tijdens de bluswerkzaamheden ging de politie over tot de aanhouding van vier mannen. Zij hielden zich op onder het toegestroomde publiek, maar weigerden na een bevel de plek te verlaten. Daarop werden zij in de boeien geslagen. De mannen, 19, 29, 31 en 32 jaar oud, worden er van verdacht bij de brand betrokken te zijn.

De politie heeft een recherchebijstandsteam van acht rechercheurs geformeerd. Zij zullen zaterdag en zondag onder meer een buurtonderzoek houden. Alle buurtbewoners worden per brief op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen.