Canal+ brengt 'the Sims' als soap-serie

Danny (FOS4)
CANAL+ presenteert in mei de eerste Cyber Soap, genaamd 'The Sims' (goh, origineel). Een wereldprimeur noemen ze het zelf, want nooit eerder werd een programma volgens dit concept gemaakt.
'The Sims' zal dagelijks om 19.58 uur te zien zijn op CANAL+ 1. De eerste uitzending is op 1 mei, 19.55 uur op CANAL+1. In het weekend zal een compilatie te zien zijn van de cybersoap in het programma Cyber (het programma met de meest irritante presentatie aller tijden).

Elke aflevering duurt twee minuten, "maar die twee minuten hebben dan ook een hoog 'absurditeitsgehalte' " aldus de communicatieafdeling van Canal+.

De hoofdrolspelers bestaan uit twee stellen, te weten Wim-Lex en Maxime van Buuren en Philip en Mathilda van Brabant. En het geheel speelt zich af in een van de betere wijken van de Europese Hoofdstad.

'The Sims' is afgeleid van het razendpopulaire en meermalen bekroonde computerspel 'The Sims' van Maxis, dat wordt uitgegeven door Electronic Arts. Sinds begin februari 2000 is dit spel ook in Nederland verkrijgbaar. Electronic Arts is wereldwijd de grootste onafhankelijke ontwikkelaar, uitgever en distributeur van interactieve entertainmentsoftware.