Politie Nevada rijdt dwars door blokkade van klimaatactivisten

Klimaatactivisten reageerden geschrokken toen een pick-up truck van de politie dwars door hun versperring reed en daarbij hun blokkade vernielde. De demonstranten blokkeerden de toegang tot het druk bezochte Burning Man-festival in Nevada.

Meer info toegevoegd om 15.20 uur: De klimaatactivisten Seven Circles waaronder (XR) wilden dat de organisatie van Burning Man het vervoer via privéjets naar het festival zou verbieden, evenals wegwerpplastic, en het onnodig propaangebruik door de traditionele verbranding van de Burningman toren als het festival afloopt. Seven Circles ontvangt miljoenen dollars aan subsidies die worden verstrekt door het Climate Emergency Fund, waarvan onder meer Rory Kennedy, de documentairemaker-dochter van Robert F. Kennedy, de oprichter is. 

Vorig jaar is er volgens de website 5,1 miljoen dollar aan subsidies toegekend aan 44 groepen. Het fonds zegt geen geweld te financieren, maar laat de ontvangers beslissen hoe ze het geld uitgeven.

Het Climate Emergency Fund trekt ook enkele van de grootste namen uit Hollywood aan, waaronder Adam McKay, regisseur van ‘Don’t Look Up’ en ‘The Big Short’. De 55-jarige McKay heeft afgelopen september 4 miljoen dollar toegezegd aan CEF, zo meldde Bloomberg eerder.