Filmflits - week 32

Het is alweer de vierde Filmflits en deze keer een speciale. Deze Filmflits bevat een prijsvraag waarin je een DVD kunt winnen van de komedie The 40 Year Old Virgin. Hoe je de DVD kunt winnen lees je verderop in de blog. Verder ook natuurlijk het heetste filmnieuws en de verste trailer.

Filmheadlines van week 32

Nieuwe beelden Saw V vrijgegeven
De filmsite van Yahoo heeft 3 nieuwe plaatjes op haar site geplaatst van het nieuwe deel Saw. In de reeks worden mensen getest op hun wil om te blijven overleven. Het vijfde deel staat in Amerika gepland op Halloween (24 oktober) en in Nederland op 9 januari 2009. De twee andere foto's staan hier en hier. Ook staan hier nog een paar foto's van de personages die er in voorkomen. (SPOILER-ALERT!)

Morgan Freeman gewond in auto-ongeluk
De 71-jarige acteur Morgan Freeman (bekend van oa. The Dark Knight en Bruce Almighty) is vorig weekend betrokken geweest bij een auto-ongeluk in Mississippi. Zijn auto raakte van de weg en sloeg meerdere keren over de kop en belandde uiteindelijk in de greppel. Gelukkig vielen de verwondingen nog enigzins mee, hij heeft er een gebroken arm en elleboog aan overgehouden. Freeman is inmiddels geopereerd en is nu bezig met herstellen. Helaas bereikte afgelopen donderdag het bericht dat Freeman na een 24-jarig huwelijk gaat scheiden. Volgens de advocaat van Freeman wonen de twee al sinds vorig jaar december al niet meer bij elkaar. Morgan en zijn aankomende ex Myrna Colley-Lee hebben twee kinderen. Hij verwekte eerder al twee kinderen bij zijn vorige vrouw Jeanette Adair Bradshaw, met wie hij 12 jaar samen was.

Film die afgelopen week in première ging

You Don't Mess With The Zohan (met Adam Sandler)
Komedie                                      113 minuten
Zohan werkt bij de Israëlische geheime dienst als agent. Tot hij op een dag er genoeg van heeft en besluit om zijn eigen dood in scène te zetten. Dan volgt er een carrièretwist, want Zohan wil graag naar New York om haarstylist te worden. Maar wanneer zijn ware identiteit dreigt bekend te worden raakt hij diep in de problemen.

Trailer van de Week

Harry Potter and the Half-Blood Prince (met Daniel Radcliffe en Alan Rickman)
Avontuur / Fantasy                        Vanaf 20 november in de bioscoop
Harry, Ron en Hermelien beginnen aan hun zesde en een-na-laatste schooljaar. Harry komt in bezit van een volgekladderd toverdrankenboek, het boek is ooit het eigendom geweest van de zogenaamde Halfbloed Prins. Harry twijfelt of hij het boek zal teruggeven aan de leraar Dwaaloog Dolleman. Verder heeft Harry nog sociale problemen. Professor Perkamentus probeert hem te helpen door hem stukjes informatie te geven over Voldemort's verleden. Deze informatie zal hem helpen te overleven en om uiteindelijk Voldemort te verslaan, maar zal dat hem lukken?

Binnenkort op DVD
12 augustus

10,000 BC (met Steven Strait en Camilla Belle)
Avontuur / Drama                         109 minuten
D'Leh leeft in een stam 10.000 jaren voor Christus. Zij jagen op de mammoeten die eens per jaar hun pad kruisen, zo proberen ze te overleven. D'Leh heeft geen hoge rang in de stam, maar hij is heimelijk verliefd op prinses Evolet. Evolet is helaas buiten bereik voor hem. Maar wanneer zij en de jagers van de stam gevangen worden is het tijd voor hem om in actie te komen, voordat het te laat is en hun stam zal uitsterven.

Vantage Point (met Matthew Fox en William Hurt)
Thriller / Drama                            90 minuten
Thomas Barnes en Kent Tylor hebben de taak om de president te beschermen. Maar wanneer tijdens zijn toespraak hij wordt neergeschoten barst de chaos los. Gelukkig zijn er 8 getuigen, de kijker kijkt me vanuit ieders oogpunt, zodat de waarheid kan worden ontrafeld.

En verder:
- Underdog (Avontuur / Komedie)
- Definitely, Maybe (Komedie / Romantiek)
- Astérix en de Olympische Spelen (Avontuur / Komedie)
- The Signal (Horror)
- Return to Never Land (Animatie / Familie)
- Gia (Drama)
- Shrooms (Horror)
- The Jungle Book 2 (Animatie / Familie)
- The Scorpian King: Rise of a Warrior (Actie / Avontuur)
- 101 Dalmatiërs 2: Het Avontuur van Vlek in Londen (Animatie / Familie)
- My Brother is an Only Child (Komedie / Drama)
- Days and Clouds (Drama)
- Darfur Now (Documentaire)

Binnenkort in de bioscoop
14 augustus

 

Get Smart (met Steve Carell en Anna Hathaway)
Komedie / Actie                            110 minuten
Parodie op James Bond. Geheim agent Maxwell Smart werkt bij CONTROL. Deze organisatie wordt door de overheid niet zo goed betaald als de CIA. Smart gaat op zoek, samen met zijn partner in crime Agent 99, naar leden van de terroristische organisatie CHAOS.

Wild Child (met Emma Roberts)
Komedie / Romantiek
Poppy wordt door haar vader naar een strenge Engelse kostschool gestuurd, omdat ze zo rebels is. Zij doet haar uiterste best om daar weer vanaf gestuurd te worden.

En verder:
- Mongol (Drama / Avontuur)
- Keane (Drama / Thriller)
- Savage Grace (Drama)
- The Home Song Stories (Drama)
- Julia (Thriller)

TV-tip voor week 32

Meet the Parents (met Robert de Niro en Ben Stiller)
Komedie                                       Donderdag 22:45 - 0:25 uur op ARD
Greg Focker is van plan om te trouwen met de kleuterleidster Pam Byrnes. Alleen in Byrnes' familie is het traditie dat de aanstaande echtgenoot aan de vader de hand van zijn dochter te vragen. Maar de familie kun je nogal bijzonder noemen, zo onderwerpt ex-CIA-agent Jack Byrnes hem aan een leugentest. Vader Byrnes heeft een hekel aan iedere man die probeert te trouwen met zijn oudste dochter en dat laat hij merken ook. Wat Greg ook doet, hij kan niets goed doen en het wordt alleen maar erger.

Webtip van de Week

Moordwijven (met Sanne Wallis de Vries) Komedie                                       96 minuten
Een film van eigen bodem door Dick Maas, bekend van oa. De Lift en Flodder. Drie vrouwen uit het Gooi zijn de hele dag bezig met winkelen en andere typische vrouwelijke bezigheden. Totdat ze erachter komen dat een van hun mannen vreemd gaat. Ze zinnen op wraak en regelen een huurmoordenaar, maar alles blijkt goed fout te gaan bij de drie dames.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. The Dark Knight (met Heath Ledger)
2. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (met Jet Li)
3. Wall-E (met de stemmen van Fred Willard en Jef Garlin)

Prijsvraag

The 40 Year Old Virgin (met Steve Carell en Seth Rogen)
Andy werkt in een elektronicazaak, waar hij wordt gezien als een saaie man. Zijn collega's komen erachter dat Andy nog steeds maagd is, samen besluiten ze om daar werk van te gaan maken. Maar Andy komt in rampzalige situaties terecht.

Hoe win je deze DVD?
Heel simpel, jij stuurt een mailtje naar waarin jij je 'eerste keer' beschrijft. De leukste inzending wint natuurlijk. Het onderwerp van het mailtje moet zijn 'DVD Prijsvraag Filmflits', vermeld natuurlijk je username ook. De deadline is donderdag 20 augustus 21:00 uur. De winnaar wordt op 21 augustus bekend gemaakt in de Filmflits.

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...

Extra tip voor de Film-/TV-liefhebbers

Via deze site kun je een GRATIS abonnement voor 2 maanden aanvragen voor TV Film. Het abonnement stopt automatisch. Let wel op dat je de afgelopen 6 maanden nog geen proefabonnement moet hebben gehad op TV Film en dat je aan het eind van het abonnement waarschijnlijk gebeld wordt voor een paar korte vragen over het proefabonnement.