Knut moet dood!

Dat de gemiddelde geitenwollensok zo snel mogelijk uit ons lijden verlost zou moeten worden, daar zijn helaas nog niet veel mensen van overtuigd, maar ik denk dat vandaag de eerste stap gezet is. In december vorig jaar is er in de dierentuin van Berlijn namelijk een ijsbeertje geboren dat verstoten is door de moeder en wordt opgevoed door de verzorger en dat is onnatuurlijk en nu moet het beertje dood!

Ik weet niet of iemand de laatste tijd nog wel eens door een dierentuin is gelopen, maar mijn ervaring is toch voornamelijk dat de leefomgeving van de meeste dieren daar in de verste verte niet overeenkomt met de leefomgeving van hun soortgenoten in het wild. In mijn geheugen zie ik voornamelijk sneeuwuilen die hartje zomer in de brandende zon op een stokje in een kooitje van twee bij twee zitten, olifanten in een zandkuil waar een gemiddelde caravan nog niet in zou passen en orang-oetangs die zich zo stierlijk vervelen dat manisch-depressief de lading al niet lang meer dekt.

Als ik nou ergens met ruimen zou beginnen, dan is het met die dieren. Daarna pakken we alles wat het nog een beetje naar de zin heeft. Starten we langzaam maar zeker met huisdieren en pluimvee en werken we onze weg 'omhoog' tot we het dier bereikt hebben dat al eeuwenlang op de meest onnatuurlijke manier met zijn eigen leefomgeving omgaat.

Wat zal het heerlijk rustig worden!