Bodybags nodig? plaats een Speurder!

Alsof er niets beters te bespreken is, vult het kabinet de laatste dagen voor het kerstreces met een volstrekt overbodige discussie over een eventuele missie in Afghanistan. D'66 stribbelt nog wat tegen en het kabinet, onder de bezielende aanvoering van ministers Bot en Kamp, vindt het nodig dat er een unaniem standpunt komt over deze internationaal nogal heikele kwestie.

Op zich zou een discussie misschien wel nuttig zijn, het is immers een belangrijk onderwerp, ware het niet dat nu al vaststaat dat een eventueel positief kabinetsbesluit zal worden verpulverd in de Tweede Kamer. Het kabinet wil echter toch absoluut een unaniem positief besluit, omdat het politiek handiger is wanneer de ministers in het buitenland kunnen vertellen dat ze zijn teruggefloten door het parlement. Dat is minder gezichtsverlies.

Geweldig hoor die politiek. Weer dagen vergaderen voor 'Jan lul' en ondertussen is het kerstreces dus eigenlijk al lang begonnen. Het enige goede dat hier nog uit kan voortkomen is een knallende kabinetscrisis, maar die zal er niet komen. D'66 zou dan immers moeten laten zien een beetje ballen te hebben en dat zit er dus even niet in....

Een missie in Afghanistan zit er echter evenmin is, dus laat die bodybags maar zitten.