Vijf gametips voor de maand maart

6. Half-Life: Alyx

Afgelopen november werd door Valve plotsklaps een nieuwe Half-Life-game aangekondigd, Half-Life: Alyx. Helaas voor de meesten dus geen derde deel in de legendarische franchise, maar dit keer een VR-spinoff.

Het is dus niet waar menigeen op hoopte, maar aan de beelden te zien is het wel echt Half-Life pur sang. De omgevingen, de sfeer, de personages en bekende schepsels passeren weer als vanouds de revue. In de gameplay-trailer zien we first-person beelden van de speler als Alyx, die met de bekende zwevende 'VR-handjes' puzzels oplost, headcrabs ontwijkt, Combine-soldaten beschiet en met objecten smijt. Wat opvalt is dat de gameplaybeelden er ontzettend goed uitzien voor een VR-game, al is het altijd lastig beoordelen als het om virtual reality gaat.

De game speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Half-Life en Half-Life 2. De release van Half-Life: Alyx staat gepland voor deze maand, exclusief verkrijgbaar voor Windows (Steam VR), maar kan naast Valves eigen Index ook gespeeld worden met de VR-headsets van HTC (Vive), Oculus Rift en Windows Mixed Reality.