Vijf gametips voor de maand maart

4. One Piece: Pirate Warriors 4

Zeg je Musou-game, dan zeg je Omega Force. Van Dynasty Warriors tot aan Hyrule Warriors, die ontwikkelaars ademen hack&slash-games. Het is dan oo niet raar dat ze allerlei franchises vertaald hebben naar een Musou. Ondertussen is One Piece ook weer verder in manga en anime, dus het werd hoog tijd om verder dan de Dressrosa-arc te kunnen gamen. Tijd voor One Piece: Pirate Warriors 4 dus, waar Big Mom en Kaido op Luffy en zijn Strawhats wachten.

Dit keer speel je van Alabasta tot een alternatief einde van de Wano-arc. Dat laatste moet wel, want het echte einde in de manga is er nog niet. Je kiest personages en je gaat in allerlei missies duizenden tegenstanders verslaan. De game volgt het verhaal, dus je komt allerlei bekende haki- en devil fruit gebruikers tegen. Eenmaal geholpen of verslagen, dat ligt aan de situatie, unlock je zo ook vaak, dus je kunt uiteindelijk ook als Carrot, ook in Sulong-vorm, of de sterke Yonko's Big Mom en Kaido spelen.

One Piece: Pirate Warriors 4 is dan ook een enorme fanservice. En laat Pheno groot fan van One Piece zijn en dan weet je al dat we hem weken weer kwijt zijn omdat hij zonodig alles en iedereen in het spel wil unlocken. Dat zijn heel veel piraten, homies en andere tegenstanders die klappen gaan krijgen. We hebben nu al medelijden met zijn controller. One Piece: Pirate Warriors 4 komt 26 maart uit op PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.