Vijf gametips voor de maand maart

2. Animal Crossing: New Horizons

Het aantal uren dat Pheno in New Leaf heeft doorgebracht is bijna beschamend te noemen. Normaal vecht hij met waifus om de wereld weer te redden van een zombie-apocalypse of erger, maar zijn zen-kant komt helemaal naar boven zo gauw hij Animal Crossing speelt. Deze maand komt Animal Crossing: New Horizons uit. Pheno heeft al een tweede Switch aangeschaft om geen echtelijke ruzie te krijgen over wie er wanneer de game speelt.

Dit keer speelt Animal Crossing zich niet af in een stadje, maar op een verlaten eiland. Dat duurt niet lang, want al snel kom je de bekende beestenboel uit de serie weer tegen. Isabelle is er weer om je met tips te voorzien, Nook en zijn neefjes staan klaar om spullen te verkopen en natuurlijk zijn er genoeg bewoners die op jouw hulp rekenen.

De aantrekkingskracht van Animal Crossing is het verzamelen. In New Horizons kun je naast het verzamelen van vissen, botten en huisraad ook zelf spulletjes craften. Het enige dat je nodig hebt is een plan en materialen. Die kun je verdienen door andere inwoners te helpen. En waar laat je al die spullen? Je begint met een tent waar je ook buiten spullen mag neerzetten, maar natuurlijk mag je uiteindelijk een huisje bouwen en uitbreiden. Dat regelt Nook wel weer, tegen betaling. Animal Crossing: New Horizons komt 20 maart uit op Nintendo Switch.