Vijf gametips voor de maand november

2. Battlefield V

Battlefield V gaat voor de titel ‘controversiele game van 2018’. De marketing weet niet wat ze wil, de Tweede Wereldoorlog voelt aan als de Eerste Wereldoorlog en je kunt Rotterdam helemaal kapot schieten. Dat laatste is misschien het leukst, de andere twee zijn bepalend hoelang Battlefield V gespeeld wordt.



Na de verschillende alpha’s en beta’s kan iedereen op 20 november beginnen aan Battlefield V. Battlefield V gooit het nu nog meer op squadbased gameplay dan vroeger. Hiermee probeert EA het teamgevoel extra te pushen, iets wat menig Call of Duty sinds de laatste game wel kan waarderen. De wapens zijn trouwens ook aangepast. Ze hebben nu minder last van terugslag, waardoor je nu op een nog grotere afstand een vijand om kunt leggen. Heb je ook wel nodig, want de mappen zijn groot, zeer groot. 



Het enige waar wij bang voor zijn is dat het niet allemaal nieuw aan voelt. Behalve Rotterdam dan, die is geen steek veranderd. Battlefield V gaat live op 9 november via Origin Access en bezitters van de deluxe editie kunnen op 15 november aan de slag. De rest mag wachten tot 20 november.